Dispensarul Sud – primul centru de permanență medicală în Focșani!

* Astăzi, 14.12.2022, începe activitatea medicală la Centrul de Permanență – Medicină de familie – Dispensar Sud Focșani, situat în strada Revoluției, nr. 12, Focșani * Centrul are drept scop creșterea accesului cetățenilor municipiului Focșani, la servicii de asistență medicală primară de calitate *

Programul de funcționare al Centrului de permanență este următorul:

  • în zilele lucrătoare din timpul săptămânii, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 15:00 – 08:00;
  • în zilele nelucrătoare, respectiv sâmbătă și duminică, precum și în zilele libere legal, centrul este dechis 24/24 ore, în intervalul orar 08:00 – 08:00 (a doua zi).
    Primăria Municipiului Focșani, respectiv Consiliul Local al Municipiului Focşani, a asigurat spațiul necesar desfășurării activității centrului. De asemenea, prin Direcția de Asistență Socială Focșani a fost asigurată finanțarea cheltuielilor necesare cu avizarea, înfiinţarea şi dotarea necesară bunei funcţionări a centrului.

Zona arondată centrului de permanență deservește locuitorii municipiului Focșani, iar serviciile medicale în cadrul centrului de permanență, se acordă tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de statutul de asigurat al acestora, conform articolului 7 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 697/2011.
Personalul medical care asigură continuitatea asistenței medicale în regim de gardă este compus din medici de familie și asistenți medicali. Aceştia au încheiat o convenție de asociere, care a fost înregistrată la instituțiile abilitate să contribuie la buna funcționare a centrului de permanență, respectiv: Direcția de Sănătate Publică Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Direcția de Asistență Socială Focșani și a fost depusă ulterior la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, în vederea încheierii contractelor pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare în regim de gardă prin centrele de permanență, cu medicii titulari ai Convenției.

Centrul de permanență a fost înființat prin Dispoziția nr. 217/28.11.2022, emisă de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea și funcționează în baza Legii nr. 263/2004, privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență, cu modificările și completările ulterioare și în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr.697/2011, pentru aprobarea Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanent, cu modificările și completările ulterioare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.