Documente de urbanism eliberate on-line de Primăria Focșani!

* Primarul Cristi Valentin Misăilă i-a invitat pe specialiștii în domeniul urbanismului să folosească portalul informatic eportal.focsani.info și să transmită online documentațiile de urbanism către Primăria Municipiului Focșani *

În cadrul ședinței de astăzi, 19 ianuarie 2023, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU ) Focșani au fost prezentate avantajele utilizării portalului informatic eportal.focsani.info dezvoltat de Primăria Municipiului Focșani în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene.
Folosirea acestor sisteme informatice inovative va permite ca solicitările pentru eliberarea unor documente precum certificat de urbanism, autorizație de construire să fie făcute online, prin depunerea documentației în format electronic, cu semnătură electronică.
Tot online, în format electronic, vor fi eliberate documentele solicitate.

Deja, în cadrul acestui proiect, „Viziune şi performanţă prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calităţii /performanţei şi a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focşani”, a fost realizată o arhivă electronică prin scanarea documentelor din arhiva municipalității.

Unul dintre avantajele folosirii noului portal, a explicat primarul Cristi Valentin Misăilă este că, din acest an, toate documentațiile de urbanism vor fi trecute pe harta în sistem geo-spațial (GIS) a Focșaniului.
Astfel, orice cetățean care va deschide harta municipiului în acest portal va putea vedea reglementările urbanistice în zona unde vrea să construiască. Mai mult, după aprobarea noului Plan Urbanistic Zonal al Municipiului Focșani, noul sistem va permite eliberarea automată a unui certificat de urbanism.
Nu în ultimul rând, eportal.focsani.info asigură o transparență deplină a procesului decizional și simplifică atât activitatea firmelor de urbanism dar și a administrației publice locale din Focșani.

Pe lista serviciilor electronice disponibile prin noul portal se află depunerea de solicitări pentru certificat de urbanism, autorizație de construire, certificat de edificare a construcției precum și pentru prelungire certificat urbanism sau autorizație construire.
Pe ordinea de zi a ședinței CTATU din 19 ianuarie s-au aflat 9 documentații. Membrii comisiei s-au abținut în unanimitate la primul proiect pentru care s-a solicitat avizul CTATU, respectiv „Placare fațadă cu alucobond și montare firmă luminoasă-intrare în legalitate-construire provizorie pe durata valabilității contract de închiriere”.
A fost amânat avizul final CTATU pentru 4 documentații PUZ, până la completarea cu modificările solicitate de membrii comisiei :
• Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Elaborare PUZ și construire ansamblul de locuințe colective și funcțiuni conexe cu regim de înălțime P+7E”;
• PUZ „Elaborare PUZ și construire ansamblul de locuințe colective și funcțiuni conexe cu regim de înălțime P+7E”;
• Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Elaborare PUZ în vederea construirii imobil de locuințe colective D+P+4E+5 retras”;
• PUZ „Elaborare PUZ în vederea cosntruirii imobil de locuințe colective D+P+4E+5 retras”.
A fost aprobată emiterea avizului final pentru 4 documentații :
• Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Întocmire PUZ pentru locuințe colective P+9E, spații comerciale și de servicii”;
• PUZ „Întocmire PUZ pentru locuințe colective P+9E, spații comerciale și de servicii”;
• Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Elaborare PUZ modificator pentru construire locuințe individuale, bloc locuințe P+3E+4R și hotel P+4E+5R la PUZ aprobat pentru construire locuințe colective, locuințe individuale și servicii complementare, aprobat prin HCL nr. 394/2019”;
• PUZ „Elaborare PUZ modificator pentru construire locuințe individuale, bloc locuințe P+3E+4R și hotel P+4E+5R la PUZ aprobat pentru construire locuințe colective, locuințe individuale și servicii complementare, aprobat prin HCL nr. 394/2019”.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.