DSP i-a măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu gripă!

* Direcția de Sănătate Publică Vrancea face câteva precizări scurte legate de măsurile de prevenție odată cu reînceperea cursurilor în unitățile de învățământ din județ *

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vrancea la nivelul Spitalului Județean de Urgență s-a înființat „Centrul de evaluare a infecțiilor respiratorii pentru pacienții pediatrici“ care va functiona de luni pana vineri între orele 10.00-16.00.

Dupa ora 15.00, exista un „Centrul de Permanența“ în Sud Înființat de catre Primăria Municipiului Focșani, unde copiii pot fi consultați de catre medici de familie.

Triajul școlar se va desfășura in două etape :
Prima etapă, foarte importantă, este triajul la domiciliu, facut de părinți. Aici, avem recomandarea de a nu aduce copiii în comunitate daca prezintă simptome specifice de gripă sau viroze respiratorii.
A doua etapă o reprezintă triajul realizat de cadrele medicale sau cadrele didactice la nivelul unităților de învățământ, la începutul cursurilor.

Unitățile de învățământ trebuie să asigure materialele necesare dezinfecției mâinilor și suprafețelor, asigură aerisirea periodica a încăperilor si alte activități specifice cu scopul de a realiza un mediu sigur pentru desfășurarea cursurilor. Recomandam folosirea măștii de protecție de către cadrul didactic și, eventual, de catre elevi si studenți.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.