EXCLUSIV: Război total în PD-L Vrancea – Raluca Ioan a fost destituită de la șefia PDL Focșani!!!

UPDATE: PD-L Vrancea a emis un comunicat de presă care confirmă demiterea Ralucăi Ioan. Medicul Raluca Ioan a fost destituită din funcția de președinte interimar a organizației municipale a PDL Focșani. Decizia a fost luată de președintele PDL Vrancea, Costică Neață, după ce mai bine de jumătate dintre membrii Biroului Permanent Municipal Focşani au demisionat în bloc. Miza războiului este trecerea unei mari părţi organizaţiei PD-L Vrancea la Mişcarea Populară.

Surse din conducerea PDL susțin că demisionarii au acuzat-o pe Raluca Ioan de lipsă de implicare în activitatea politică precum și de o seamă de jocuri de culise al căror scop final ar fi acela de a avea la Focșani o organizație slabă. „Nu poți conduce o filială precum Focșaniul doar de la București, prin telefon. De la numirea în funcție, nu știu dacă Raluca Ioan a convocat trei ședințe de birou permanent în care să stabilim ce trebuie făcut pentru reconstrucția partidului. Până în prezent, fără ea, ne-am mobilizat și am lucrat din proprie inițiativă, pentru că am vrut să refacem organizația. Or, acum, la final,deși nu s-a implicat deloc, domnia sa ne contestă munca și vrea să desființeze ceea ce am realizat“.

Demisionarii reclamă şi faptul că au fost amânate și alegerile pentru filiala municipală, care ar fi trebuit să aibă loc încă din noiembrie 2013. „Au fost invocate tot felul de pretexte pentru amânarea alegerilor și intenționat au fost create tensiuni în rândul membrilor de partid. Influențată de acestea, doamna Ioan a constituit, în mod nelegal şi contrar prevederilor din statut, un Birou Permanent Local, paralelcu cel existent“, a declarat sursele.
Potrivit conducerii organizaţiei judeţene, prin crearea BPL paralel, s-a urmărit instaurarea unei stări conflictuale la nivelul partidului și scindarea organizației: „Există un interes pentru ca să se mențină această stare de instabilitate la nivelul organizației, pentru a fi mai ușor de controlat. Or, în loc să pună punct și să dea un semnal de solidaritate, Raluca Ioan s-a complăcut în tot felul de combinații dubioase cu diverse personaje care, se știe, presa a spus-o de nenumărate ori, lucrează împotriva partidului, pentru adversarii noștri“.
În interiorul PD-L Vrancea se vehiculează de mai multă vreme informaţia că partidul ar fi „lucrat” din interior, iar cei arătaţi cu degetul ar fi consilierul județean Valerică Panciu și fostul deputat Alin Trășculescu, dar și actualul parlamentar Florin Secară. De altfel despre acesta din urmă se presupune că este cu un picior în Mișcarea Populară și că va oficializa “transferul” după alegerile europarlamentare. Demn de amintit este faptul că biroul parlamentar al deputatului Florin Secară este exact lângă sediul organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară. Demisionarii sunt îngrijoraţi şi de faptul că deputatul Secară vrea să obțină șefia PDL Vrancea și s-o impună pe Raluca Ioan la organizația Focșani tocmai pentru a trece „în bloc” la PMP alături de președinții organizațiilor PDL din Focșani, Mărășești, Adjud și Panciu. Până la această oră Raluca Ioan nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere. Mai jos puteţi citi comunicatul de presă emis de PD-L Vrancea:

Comunicat de presă
(03 ian 2014)

“Un număr de 21 de membri ai Biroului Permanent Municipal al PDL Focșani au demisionat din funcție în cursul zilei de 2 ianuarie a.c. Ei au acuzat lipsa de implicare în activitatea organizației a președintelui interimar, Raluca Gabriela Ioan, considerând că într-o asemenea perioadă dificilă, de reorganizare și reconstrucție, partidul nu poate fi condus de la București.

Demisionarii apreciază drept inacceptabil faptul că, deși nu s-a implicat deloc în munca de reorganizare a partidului, președintele interimar a contestat ceea ce s-a făcut până acum, blocând alegerile pentru conducerea organizației.

Mai grav, în loc să dea un semnal de unitate și solidaritate, Raluca Gabriela Ioan intenționează să înființeze, contrar prevederilor statutare, un alt Birou Permanent Local, care să funcționeze în paralel cu cel legal constituit. Acest lucru va avea drept consecință tensionarea relațiilor între membrii de partid și instaurarea unei atmosfere de instabilitate cu un impact nedorit asupra unității filialei.

În urma situației create de demisiile celor 21 de membri, având în vedere că nu mai poate funcționa în condiții statutare, Biroul Permanent Local Focșani s-a autodizolvat.

Pe cale de consecință, Raluca Ioan si-a pierdut funcția de presedinte interimar a PDL Focsani.

Presedintele PDL Vrancea Costica Neata, a luat act, urmand ca in continuare sa aplice masurile prevezute de statut pentru reorganizarea unui nou Birou Permanent Local”.

Departamentul de Comunicare al PDL Vrancea

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.