Festivalul de teatru tânăr “Ora de Teatru” în 9 localități din județul Vrancea!

* 13 – 17 septembrie 2023 este perioada în care va avea loc cea de a V a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr „Ora de Teatru”, eveniment ce se va derula sub deviza “Festival de teatru, carte și muzică bună” * Proiectul se va adresa la această ediție eleviilor din școlile gimnaziale și liceele din județul Vrancea: Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Movilița, Pufești, Răcoasa și Vidra; liceenilor din alte localități din România și diaspora; copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism, copiilor hipoacuzici și eleviilor instituționalizați, din Focșani, împreună cu însoțitorii lor *

Festivalul va fi prezent în nouă localități din județul Vrancea prin activitățile derulate concomitent. Comunitățile din județul Vrancea, din mediul rural și urban, vor beneficia de activități de educație nonformală și terapie prin teatru.
Complexul turistic Zaga Zaga Sat, din Delta Siretului va găzdui, pentru a doua oară, festivalul dăruindu-i din liniștea și frumusețea lui, departe de agitația și zgomotul orașelor.
Ediția acestui an oferă publicului și participanților posibilitatea de a se bucura în Delta Siretului, de spectacole de teatru, coregrafie și muzică, ateliere de teatru și relaționare, ateliere de gândire critică și inteligență emoțională, întâlniri cu personalități din teatru și mediul cultural, colocvii vocaționale, dar și participarea la lansări de carte, toate în aer liber.

Trupele de teatru, formate din liceeni, din țară și diaspora, pot participa la secțiunea spectacole în festival completând, până la data de 23 iulie 2023, aplicația destinată lor https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdy6mr5zAdmQC2qv3Qbh8yQKdHiXKerfjsnAceIowEIzeV1kA/viewform .
Pentru a avea acces fiecare trupă trebuie să îndeplinească următoarele condiții: distribuția spectacolelor să fie formată din liceeni care au vârsta între 14/19 ani; trupele să își desfășoare activitatea pe lângă una din următoarele instituții: liceu, colegiu, grup școlar, casa de cultură, asociație, fundație, școli populare de artă sau alte așezăminte de cultură; durata spectacolului să fie minim 40 minute și maxim 60 minute, iar montarea și demontarea să nu depășească, fiecare, maxim 15 minute; spectacolul să nu conțină un limbaj neadecvat, trivial, discursuri instigatoare la ură, discriminatorii sau care încurajează violența; spectacolele să fie montate în limba română; trupele să aibă minim 2 persoane și maxim 13 persoane în distribuție și echipa tehnică; trupa să fie însoțită de un coordonator major; să se pună la dispoziția organizatorilor o filmare din spectacol, de maxim 15 minute. Selecția trupelor de liceeni se va face, în perioada 24 / 30 iulie 2023, de un juriu desemnat pentru preselecție.
Liceenii din Vrancea: Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra se pot înscrie la atelierele din aceste localități fie adresându-se partenerilor din aceste localități, fie pot completa, până pe data de 31 iulie 2023, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZZ96vX1A8beqI_iAofznksF3qRm3rtau8RNpFlePnEnm-EA/viewform . Persoanele interesate se pot adresa în mod direct partenerilor de proiect și se vor putea înscrie și prin intermediul persoanelor implicate la nivel local.

Festivalul este rezultatul implicării persoanelor care doresc să ofere comunității satisfacția participării la un eveniment bine organizat. Astfel că persoanele care doresc să fie voluntari ai festivalului și să ofere din energia și timpul lor semenilor lor au la dispoziția această aplicația https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeujr5tBIxf5_74AT_nI56ujD9thcQoKzYJfJQRYoK3hTsbwg/viewform . Pentru a aplica ca voluntar este necesar ca să aveți vârsta între 14/25 ani; existența de abilități; disponibilitate; motivație.
Elevii, de la nivelul gimnazial, din Movilița, Pufești, Răcoasa și Vidra, pentru a participa la atelierele de teatru, care vor fi realizate în localitățile respective, se pot adresa partenerilor noștrii de proiect, pentru a se înscrie.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în calitate de partener al proiectului, va oferi posibilitatea copiilor diagnosticați cu autism și al celor instituționalizați, interesați de o nouă experiență sau de continuarea a celei avute în anii precedenți, să se înscrie la atelierele de teatru realizate în locațiile acestei instituții.
Atelierele pentru copii hipoacuzici se realizează în locația Centrului Școlar pentru Educatie Incluzivă “Elena Doamna” Focşani. Acesta în calitate de partener al proiectului oferă copiilor înscriși la cursurile sale oportunitatea de noi experiențe prin participarea la atelierele de teatru sau de a fi din nou alături de formatorii proiectului. Înscrierea la atelierele de teatru se va realiza la această instituție.
Orice instituție școlară, din județul Vrancea, interesată de a oferi elevilor oportunitatea de a participa la atelierele de teatru oferite de organizatorii proiectului, se poate adresa asociației noastre și în limita resurselor financiare și umane existente vom desfășura atelierele și în alte localități / locații decât cele anunțate inițial.

Parteneri si sponsori

Organizator: Asociația Protha Panciu.
Finanțator: Consiliul Județean Vrancea
Sponsor Principal: Zaga Zaga Sat
Sponsori: Mobilitate – Grupul Autonom; Drum lung: Vexio.
Partener Principal: Facultatea de Litere și Arte Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală
Parteneri : Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu, Casa de Cultură Odobești, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă “Elena Doamna” Focşani, Colegiul Național “Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială Movilița, Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială Răcoasa și Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra.
Parteneri media: Radio Dada, Ziarul de Vrancea, Jurnalul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Liternet, Actualitatea Vrânceană, Vrancea24, VranceaTravel, Omnivision, 5Focșani și ÎnVrancea.

Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.com, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.teatrutanar.ora.de.teatru.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.