Focșani, gazda etapei naționale a Olimpiadei de Religie!

Pentru cinci zile Focșani este gazdă pentru 327 elevi și profesori veniți din toată țara pentru a participa la etapa națională a Olimpiadei de Religie, cultul ortodox, pentru clasele V-VIII.
Festivitatea de deschidere a olimpiadei care s-a desfășurat la Catedrala Unirii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” în prezența ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a primarului mun. Focșani, Cristi MISĂILĂ, a vicepreședintelui Consiliului Județean Vrancea – Ionel Cel Mare, a inspectorului general și inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, prof. Dana MARCHITAN respectiv prof. Lauriana AILINCUȚEI.
„A fost o bucurie să văd în această seară acești tineri minunați care au ales să studieze ora de religie la școală și să continue educația ortodoxă primită în familie. Mult succes tuturor participanților!“, a declarat primarul mun. Focșani, Cristi MISĂILĂ.
Municipiul Focșani contribuie la buna desfășurare a Olimpiadei Naționale de Religie pentru care am asigurat o finanțare de 56,8 mii lei. Prin bugetul local, cu sprijinul Consiliului Local Focșani, au fost asigurați bani pentru transportul elevilor și profesorilor însoțitori, pentru masa festivă a elevilor dar și premii speciale pentru 60 de elevi. La etapa națională care se va desfășura pe parcursul a cinci zile la Focșani participă 327 de elevi, 45 de profesori însoțitori și Comisia centrală.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.