Focșani: Primul ministru a decorat Drapelul de luptă al Brigăzii 282 Blindată Unirea Principatelor!

* Primul ministru Nicolae CIUCĂ, ministrul Apărării Naționale – Angel TÎLVĂR, șeful Marelui Stat Major- gen. Daniel PETRESCU, comandantul Diviziei 2 GEMINA – gen. Ciprian MARIN, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene – Marcel BOLOȘ au participat la împlinirea a 140 de ani a Brigăzii 282 „Unirea Principatelor“ * La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, prefectul județului – Nicușor HALICI, primarul municipiului Focșani – Cristi MISĂILĂ, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel CEL-MARE, subprefecții județului, primari și viceprimari ai localităților vrâncene precum și conducerile instituțiilor locale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne *

Primul ministru Nicolaie CIUCĂ a decorat drapelul de luptă al Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor“ în cadrul unei ceremonii publice care a avut loc în Piața Unirii din Focșani.

„Începând cu 1968, Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” a fost continuatoarea de drept a Diviziei 6 Infanterie. La Focșani, este cel mai potrivit loc și cel mai bun moment să ne aducem aminte de eroii noștri din războaiele balcanice, din Primul Război Mondial, de la Mărăști, Oituz și din al Doilea Război Mondial.

După câștigarea libertății în 1989, Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” a fost dislocată în misiuni de menținere a păcii în Angola, Kosovo, a executat misiuni în teatrele de operații din Afganistan și Irak și este oricând gata să apere țara sau să participe în misiuni alături de aliați. Militarii români de astăzi sunt bine pregătiți și au determinarea să își riște viața oriunde este nevoie pentru îndeplinirea obiectivelor militare și politice ale României.

Doamnelor și domnilor,

Sacrificiul pentru țară este o virtute, care trebuie onorată și căreia trebuie să i se recunoască adevărata valoare. Noi beneficiem de acest sacrificiu al înaintașilor noștri, dar și al celor care acum îmbrățișează cariera militară. Lor trebuie să le transmitem astăzi recunoștința, respectul și încrederea noastră a tuturor.

Trăim vremuri tulburi. Trăim într-o lume instabilă, în care războiul a revenit în prim-plan ca instrument pentru revizuirea granițelor unui stat suveran. Războiul nedrept nu va avea niciodată sorți de izbândă. Deși prezent mereu în istorie sub diverse forme, răul nu a triumfat niciodată definitiv. Ca stat membru al UE și NATO, suntem de partea bună a istoriei și depinde numai de noi dacă suntem capabili să păstrăm nivelul necesar de stabilitate militară, politică, economică și socială pentru țara noastră. Doar această stabilitate a țării ne poate întări și ne poate proteja de toate tentativele de destabilizare a parcursului european al României. Pentru a păstra această stabilitate și acest parcurs european avem nevoie, mai mult ca oricând, de înțelepciune și determinare în acțiunile noastre, dar și de încrederea cetățenilor în instituțiile statului. 

În vecinătate se derulează un război de uzură, un război lung, o provocare pentru lumea liberă, democrație, lumea bazată pe reguli.

Ne vom bizui întotdeauna pe Armata română, pe militarii noștri care, alături de aliați, vor asigura apărarea României și a Flancului Estic al NATO.

Doamnelor și domnilor,

România a ales să aloce apărării un buget de 2,5 % din PIB începând de anul acesta. Dorim să dotăm Armata română cu toate capabilitățile moderne de care are nevoie pentru a putea să apere țara. Dorim să întărim atractivitatea profesiei militare și să-i asigurăm pe toți cei care vor depune jurământul militar de respectarea demnității și a sacrificiului lor.

Totodată, investim în învățământul militar, în cercetare și noile tehnologii necesare bunei funcționări a întregului complex militar. Vă garantez că investițiile în dezvoltarea capabilităților militare vor continua și în viitor.

Doar o armată puternică este garanția că un stat și o societate sunt protejate și cetățenii se pot bucura în pace de drepturile și libertăților lor.

Doamnelor și domnilor,

Istoria Brigăzii 282, Blindată „Unirea Principatelor” a fostei Divizii a 6-a, istoria glorioasă de 140 de ani construită cu determinare de unitatea de aici, de la Focșani, este o dovadă vie a tradiției și a memoriei pozitive, a rolului major jucat în istorie și a viitorului acestei misiune sub drapel – o meserie dificilă, dar onorantă și înălțătoare.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi, aici în formație în fața dumneavoastră și celor care își desfășoară activitatea și își îndeplinesc cu misiunile oriunde pe teritoriul țării sau în afara acesteia, sub drapel național, pentru modul în care au înțeles să își îndeplinească misiunea și pentru profesionalismul de care au dat dovadă de fiecare dată, atunci când țara le-a cerut-o.

Glorie Armatei Române! Glorie militarilor români!“, este mesajul transmis de primul ministru Nicolae CIUCĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.