Funcționarii din Prefectură în grevă luni dimineață!

* Funcționarii publici din prefectura Vrancea și din restul țării intră în grevă generală, începând cu ora 8.00 din această dimineață * Cel puțin așa ar trebui pentru că la Vrancea sindicatul nu prea mai există și nu știe nimeni nimic! * Toate ghișeele vor fi închise pe durata grevei, mai puțin cele de la eliberări pașapoarte, permise și înmatriculări *

Aproximativ 18.000 de angajați ai prefecturilor din România vor declanșa, începând de luni, 10 aprilie, greva generală. Funcționarii nemulțumiți de faptul că salarizarea personalului din prefecturi nu se face la nivelul funcțiilor publice de stat. Sindicaliștii susțin că legea care ar rezolva această problemă zace în sertare iar dacă deputații întârzie adoptarea legii cerute de funcționarii publici din prefecturi protestul se va muta la Parlament.

”Vom întrerupe activitatea, adică nu va mai funcționa niciun serviciu de la nivelul instituțiilor prefectului din toată țara. Va dura până se vor rezolva revendicările noastre. Instituția Prefectului a devenit Cenușăreasa administrației. Un funcționar de la o prefectură cu studii superioare este la nivelul unui muncitor calificat de la o primărie, care nu are niciun fel de studii. Muncitor calificat poate să fie cel care păzește primăria după ce se termină programul. Or, așa ceva nu se poate. Am ajuns la capătul răbdării. În prezent, un funcționar public cu studii superioare este plătit la nivelul unui muncitor”, a afirmat Cosmin ENESCU, președintele Sindicatului Egalitatea al Funcționarilor Publici.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.