GALA EXCELENȚEI în asistența socială vrânceană!

* Sâmbătă seară, la restaurantul GREEN GARDEN din Odobești a avut loc GALA EXCELENȚEI ÎN ASISTENȚA SOCIALĂ VRÂNCEANĂ * La evenimentul deosebit au participat președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA, secretarul județului Vrancea – Raluca DAN, George COSTIN – Inspecția Socială iar responsabil cu voia bună a fost actorul Sorin FRANCU, directorul Teatrului municipal Maior Gheorghe PASTIA * Cu acestă ocazie au fost premiați cei mai performanți specialiști ai DGASPC Vrancea * Seara a continuat cu un superb minirecital de muzică populară și colinde prezentat de copiii din sistem *

„Sistemul vrâncean de protecție a copilului a împlinit, de curând, 25 de ani de existență. Chiar dacă parte dintre cei care au pus bazele asistenței sociale nu mai sunt în cadrul instituției, un nucleu de șase oameni au fost printre primii specialiști în acest domeniu care au încercat să schimbe ceva în sistemul de protecție a copiilor defavorizați din societate sau a celor din instituții.

În februarie 1995 s-a înființat „Centrul de sprijin familial și ocrotire a copilului“ prin organizația „Pentru copii noștri“ care era asociată cu „Romanian Orphanage Trust“ care a dotat centrul cu ceea ce era de strictă necesitate, pentru a-și putea desfășura activitatea. Centrul vrâncean a fost unul dintre puținele centre pilot care au fost înființate în România.

Salariații acestui Centru de sprijin familial și de ocrotire a copilului au fost Cătălin SERGHI, Alexandru ARGINTEANU, Claudia MICU, Elena TUDOR și Daniela VELIȘ.

Meseria de asitent social nu exista în nomenclatorul de funcții și nu exista nicun absolvent de facultate în acest domeniu. Salariații Centrului erau studenți pe atunci și au fost primii absolveți. La acel monet erau aproximativ 1.000 de copii instituționalizați dar asistența socială se referea mai mult la cazurile defavorizate din societate.

Am fost primii din țară care am desființat centrele de tip vechi, înființând în schimb module familiale în apartamente și case, astfel încât copiii din sistemul de protecție să se bucure de cele mai bune condiții într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

În semn de mulțumire pentru pionerat, loialitate și contribuție se conferă placheta aniversară primilor angajați, din perioada 1995-1997, care mai lucrează încă în instituție:

Ionel CHETROIU

Silvia BURCĂ,

Daniela VELIȘ,

Claudia MICU,

Mihaela PARASCHIVESCU,

Simioana NEAGU,

Anca CANDREA,

Veronica SECARĂ,

Alexandru ARGINTEANU,

Elena TUDOR

Vă mulțumim pentru faptul că ați pus temelia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și ați rămas dedicați asistenței sociale timp de 25 de ani.

În Vrancea am fost primii care am înființat rețeaua de asistenți maternali și am format formatori pentru asistenți maternali pentru MACEDONIA și o serie de județe din ROMÂNIA. De la 6 specialiști câți erau în urmă cu 25 de ani, acum în sistemul vrâncean de protecție a copilului lucrează 1.181 de specialiști. Semnificativ este faptul că 500 dintre aceștia sunt calificați ca asistenți maternali profesioniști, oameni fără care procesul de dezinstituționalizare, atât de avansat în momentul de față, nu ar fi fost posibil.

De-a lungul timpului s-a modificat și denumirea instituției dar, fie că s-a numit Centrul de sprijin familial și ocrotire a copilului, Servicul Social Județean, Direcția pentru Protecția Copilului, Direcția Generală pentru Protecția Copilului sau actualmente Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituția și-a câșttigat încet dar sigur, locul în societatea vrânceană.

DGASPC Vrancea s-a remarcat în asitența socială și la nivel național, specialiștii săi fiind fiind adesea nominalizați și premiați și dați ca exemplu de bună practică.

Toate aceste reușite nu ar fi fost posibile fără contribuția fiecăruia dintre colegi, fapt pentru care meritul este al întregului colectiv.

Având în vedere faptul că astăzi este un eveniment aniversar dorim să premiem performanța și excelența, raportându-ne la rezultatele deosebite obținute, vechimea în cadrul instituției și eforturile depuse pentru performanța întregii instituții. Astfel în semn de recunoștință și apreciere se conferă Diploma de Excelență colegilor care s-au remarcat în întreaga activitate, respectiv:

Daniela NICOLAȘ – pentru managementul performant al asistenței sociale

Luminița LICIU – pentru performanță și pionerat în reformarea sistemului de protecție a copilului

Liliana AGACHE – pentru performanță în coordonarea centrelor rezidențiale

Mihaela PARASCHIVESCU – pentru gospodărirea performantă a centrului pe care îl coordonează

Mihaela GHEORGHE – pentru gospodărirea performantă a centrului pe care îl coordonează

Livia SPOIALĂ – pentru creativitate și implicare în educarea și îndrumarea copiilor

Claudia GRIGOROIU – pentru implicare și contribuția deosebită la dezvoltarea și perfecționarea asistenței maternale profesioniste

Samuel GHICA – pentru implicare și contribuția deosebită la dezvoltarea și perfecționarea asistenței maternale profesioniste

Anca CANDREA- pentru pentru performanță în intervenția în regim de urgență în sprijinul copiilor vulnerabili

Aurel MANOLACHE – pentru implicare și sprijin necondiționat

Gigel KIRIAC – pentru implicare și sprijin necondiționat

Alina BADIU – pentru creativitate, implicare și contribuția deosebită la dezvoltarea abilităților artistice ale beneficiarilor

Valerica BOJOAICĂ – pentru corectitudine și seriozitate în întreaga activitate în cadrul instituției

Alina CRĂCIUN – pentru verticalitate și seriozitate în întreaga activitate în cadrul instituției

Silviu BADIU – pentru buna coordonare și gestionare a parcului auto

Claudia CONSTANTIN – pentru promovarea în comunitate și perfecționarea serviciilor sociale

Costică GROSU – pentru gospodărirea performantă a centrului pe care îl coordonează

Cătălina STAN – pentru performanță în regim de urgență în sprijinul copiilor vulnerabili

Mioara NEDELCU – pentru gospodărirea performantă a centrului pe care îl coordonează

Lavinia BUDESCU – pentru promovarea profesiei de psiholog și profesionalism în întreaga activitate în cadrul instituției“

TEXT: OANA GHEȚU – DGASPC VRANCEA

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.