Google celebrează 164 de ani de la naşterea lui Thomas Edison, printr-un logo special

Google.com şi-a modificat, vineri, logoul pentru a celebra 164 de ani de la naşterea inventatorului şi omului de afaceri american Thomas Edison, noul logo al Google fiind realizat din invenţii ale “Magicianului din Menlo Park”, printre care becul cu filament şi kinetoscopul. Thomas Alva Edison a fost un important inventator şi om de afaceri american al sfârşitului de secol XIX şi început de secol XX. A fost cunoscut şi ca “Magicianul din Menlo Park”, fiind şi cel mai prolific inventator al timpului, prin aplicarea practică a descoperirilor ştiinţifice (1.903 brevete). A fost un autodidact, însă acest lucru nu l-a împiedicat să realizeze invenţii în domeniul electricităţii (becul cu filament), telefoniei, al sistemului de transmisie multiplă a telegramelor, înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) şi cinematografiei – kinetoscopul. În lumea industriei, Edison a fost cel care a introdus noţiunea de producţie în serie. Pentru meritele sale, Academia Americană de Arte şi Ştiinţă îi acordă, în anul 1895, premiul Rumford pentru activitatea din domeniul electricităţii şi, în anul 1915, Medalia Franklin pentru contribuţia sa pentru binele umanităţii.

Edison s-a născut în Milan, Ohio, Statele Unite ale Americii, şi şi-a petrecut copilăria în Michigan. A fost parţial surd din adolescenţă, ceea ce nu l-a împiedicat să devină operator de telegraf în anii 1860. Primele invenţii ale lui au fost legate de telegraf. În adolescenţa sa, Edison a lucrat şi în alte domenii, vânzând mâncare şi bomboane călătorilor din trenuri. Primul său brevet de invenţie a fost obţinut pentru maşina electromagnetică de înregistrat voturi, în 28 octombrie 1868. Inventează şi experimentează în 1872 sistemul telegrafic duplex prin care se transmit simultan, pe acelaşi fir, două telegrame în sensuri contrare.

În anul 1877 a inventat fonograful, primul aparat de înregistrat sunete şi, totodată, de redare a lor. În anul 1878 a perfecţionat telefonul lui Alexander Graham Bell (amplifică vocea cu ajutorul curenţilor de inducţie) şi, folosind microfonul inventat de Howard Hughes, brevetează telefonul cu bobină de inducţie şi microfon cu cărbune, căruia îi adaugă apoi soneria electrică de apel.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.