Hamburgerul pentru stangaci si Recolta de spaghetti!!!

Topul păcălelilor de 1 Aprilie, în întreaga lume. Este sau nu anunţul ANONYMUS de paralizare a Internet-ului, o păcăleală? Cândva, pe o planetă asemănătoare cu a noastră a mai existat un anunţ prin care se anunţa curăţenie pe Net.

Burger King a anuntat ca va lansa in SUA hamburgerul pentru persoanele stangace. Felul de mancare avea aceleasi ingrediente, insa acestea erau rotite la 180 de grade, fiind astfel potrivite pentru persoanele care mananca cu mana stanga. Foarte multi consumatori au cerut acest burger, iar unii chiar au cerut si varianta pentru dreptaci.

Recolta de spaghetti

In anul 1957, postul de televiziune BBC a anuntat ca fermierii elvetieni se bucura de o recolta foarte bogata de spaghetti datorita iernii blande si a unor copaci speciali. Anuntul a fost insotit de poze cu oameni care culegeau fire de spaghetti din respectivii copaci. Multi oameni au sunat mai apoi sa vada cum isi pot cumpara copaci de spaghetti.

Cele două exemple de mai sus sunt mostre din cele mai reuşite păcăleli lansate, în întreaga lume, de-a lungul timpului. Vă prezentăm mai jos şi alte asemenea perle care au făcut deliciul cititorilor de pretutindeni.

Farsa astronomica
In 1976, astronomul britanic Patrick Moore a anuntat la radio ca la ora 9:47 in dimineata zilei de 1 Aprilie, planeta Pluto va ajunge in spatele lui Jupiter, diminuand forta gravitationala a Pamantului. El a mai spus ca persoanele care la acea ora vor sari in sus vor experimenta o senzatie de plutire, putand sta mai mult timp in aer. Ca urmare, postul de radio a primit numeroase apeluri de la oameni care au sustinut ca au plutit prin casa.

Tatuaje cu numele corporatiilor

In 1994, un post de radio anunta ca marile companii ca Pepsi sponsorizeaza tinerii sa-si faca tatuaje cu logo-ul pe lobul urechii. In schimb, tinerii curajosi vor primi un discount de 10% pe durata vietii la toate produsele companiei. Tinerii se pare ca au fost foarte entuziasmati de idee.

Viagra pentru hamsteri

In anul 2000, o publicatie americana anunta ca cercetatorii din Florida au creat o pastila similara Viagrei destinata animalelor de companie. Aceasta avea scopul de a veni in ajutorul animalelor de companie care erau frustrate sexual, iar printre exemple se numarau si hamsterii. Pastila trebuia sfarmata si pusa in mancare, iar cand aceasta incepe sa isi faca efectul, este recomandabil sa se puna niste ziare sau hartii in locul in care sunt animalele.

Operatiunea Parallax

In 1979, un post de radio din Marea Britanie anunta ca Operatiunea Parallax va incepe. Aceasta era de fapt un plan al guvernarii de a sincroniza calendarul britanic cu cel din restul lumii. S-a explicat ca incepand cu 1945, Marea Britanie ajunsese cu 48 de ore inaintea celorlaltor tari din cauza trecerii la ora de vara. Pentru a scapa de aceste 48 de ore, s-a propus eliminarea zilelor de 5 si 12 aprilie. Multi cetateni au fost derutati, o femeie fiind chiar curioasa cum isi va serba ziua de nastere din moment ce era anulata.

Roiul gigantic de albine

In 1949, un post de radio din Noua Zeelanda anunta ca un roi imens de albine se indrepta inspre orasul Auckland. Prezentatorul emisiunii i-a sfatuit pe oameni sa se protezeje de insecte tragandu-si sosetele peste pantaloni cand plecau de acasa si punand capcane cu miere in fata caselor pentru a prinde insectele. Farsa a fost descoperita abia dupa ce multi locuitori ai orasului aplicasera deja sfaturile.

Curatenie pe internet

In 1997 a fost raspandit un e-mail care avertiza utilizatorii ca internetul va fi inchis pentru 24 de ore, de pe 31 martie pana pe 2 aprilie, pentru a fi curatat. Se explica si motivul: de-a lungul timpului s-au acumulat foarte multe adrese inactive care trebuiau sterse. Internautii erau sfatuiti sa deconecteze toate aparatele de la internet.

Nu deranjati veveritele

Un post de radio german anunta in 1993 ca oficialii din Cologne au decis ca persoanele care fac jogging sa alerge mai incet cand ajung prin parcuri pentru a nu deranja veveritele aflate in perioada de imperechere.

Masina care controleaza vremea

Ziarul britanic „The Guardian” anunta in 1981 ca cercetatorii au dezvoltat o masina care poate controla vremea. Articolul prezenta aceasta masinarie ca un miracol care ii va ajuta pe britanici sa aiba pe viitor veri lungi si calduroase si ploi numai pe timpul noptii. Cercetatorii mai asigurau populatia ca vor avea mereu zapada de Craciun.

Electricitate wireless

In 1990 a aparut un pachet de promovare a unui noi produs care creaza electricitate wireless in case. S-a explicat ca pentru a obtine acest fel de electricitate, cercetatorii au creat un dispozitiv care se baga in priza si care genereaza mai apoi o „aura” de electricitate ce poate fi folosita pentru orice aparat.

Viata pe Jupiter

Utilizatorii AOL au fost intampinati pe 1 Aprilie 1996 cu un mesaj care anunta ca s-au gasit semne de viata pe planeta Jupiter. Afirmatiile erau sustinute de un biologist si de presedintele AOL, care sustinea ca are dovezi ca statul american ascunde existenta vietii pe uriasa planeta. Stirea a fost foarte rapid propagata, pana cand purtatorul de cuvant al companiei a anuntat ca stirea era de fapt o gluma.

Televiziunea color

In 1962, in Suedia nu exista decat un singur canal de televiziune care emitea imagini alb-negru. Insa, in acel an, la data de 1 aprilie, un expert al televiziunii respective a pacalit intreaga tara ca televizoarele pot emite imagini color… cu conditia sa fie acoperite cu o folie din nylon.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.