Încă două luni cu trimiteri și reţete gratuite

* Patronatul Medicilor de Familie din Vrancea a anunțat că medicii de familie afiliați acestei organizații nu vor semna contractul cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate * Urmare a acestui fapt pacienții au fost în pericol să nu mai beneficieze de rețete compensate sau gratuite și nici de trimiteri către medicii specialiști * Ca soluție de compromis Guvernul a amânat până pe 1 iunie termenul până la care medicii de familie vor putea semna contractul-cadru cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate * Din 1 aprilie, când trebuia să intre în vigoare noul contract-cadru, vor fi întocmite acte adiţionale care vizează prelungirea cu încă două luni a actului normativ din 2010 *

Data până la care medicii de familie vor putea semna contractele cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost prelungită ieri până la 1 iunie, față de 1 aprilie cât a fost până acum. „Așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Deocamdată nu au demarat încă procedurile pentru semnarea contractului cadru pentru 2011. Nu putem spune acum dacă vor fi medici care vor semna contractul cadru sau nu“, ne-a declarat Iustina Micu, purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea. Oricum medicii de familie vrânceni au anunţat că nu vor semna contractele – cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la 1 aprilie. Dacă nu ar fi fost prelungirea termenului bolnavii nu ar putea primi reţete compensate, gratuite şi trimiteri către specialişti. La cabinetele medicilor de familie a fost afișat un comunicat emis de către Patronatul Medicilor de Familie Vrancea prin care se explică decizia luată. „În ultimul an și mai ales în ultimele luni suntem supuși unor presiuni extreme și au apărut hotărâri care, pe de o parte nu ne mai permit să me îngrijim pacienții așa cum este nevoie și, pe de altă parte, nu ne mai asigură cele strict necesare cabinetelor privind plata personalului, asistente, medici, contabili, femeie de serviciu, a întreținerii cabinetelor a cumpărăriicelor necesare funcționării funcționării cabinetelor și plata dărilor către stat. Sunt vremuri grele și pentru dumneavoastră și v-am fost alături mereu încercând să găsim soluții împreună pentru ca sănătatea să nu aibă de suferit. Vom încerca să vă asigurăm cele necesare din timp. Nu ne dorim să afectăm buna relație cu paciențiinoștrii, nu ne dorin să vă punem sănătatea în pericol. Dar nu avem de ales“, se spune în comunicatul Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.

* Ce vor medicii? *

Organizaţiile patronale împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei – Medicină Generală au cerut în instanţă suspendarea Hotărârii 1047/1571. Mai exact, medicii au cerut suspendarea actelor care vizează aspecte privind informatizarea, respectiv achiziţionarea a două sisteme de internet în bandă largă 3G de către medicii de familie, achiziţionarea de cititoare şi inscripţionare de card. Medicii de familie au cerut autorităţilor găsirea unor soluţii prin care actualul contract – cadru să fie prelungit încă o lună, până la 1 mai, iar în acest interval să fie făcute modificările pe care le solicită reprezentanţii celor două organizaţii. O hotărâre finală privind acţiunile viitoare ale medicilor de familie va fi anunţată, sâmbătă, la sfârşitul celei de a 8-a Conferinţe Naţionale a medicilor de familie, care a început ieri, în Capitală.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.