Mai multe măsuri de siguranţă în şcoli!

* Prefectul judeţului Ion Oprea s-a întâlnit astăzi cu factorii responsabili de asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ – Inspectoratul Şcolar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Consiliul Judeţean, primari *

În cadrul întâlnirii a fost reactualizat Planul de măsuri privind asigurarea protectiei unitatilor scolare, a sigurantei elevilor si a personalului didactic în judeţul Vrancea, în anul şcolar 2011-2012. Potrivit acestui plan, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie vor desfăşura acţiuni de prevenire si combatere a fenomenelor infractionale, fiind desemnati in acest sens politisti pe langa fiecare unitate de invatamant, care vor stabili proceduri de comunicare cu directorii unitatiilor, vor include fiecare unitate şcolară în itinerariile de patrulare auto şi pedestră, vor stabili împreună cu conducerile unităţilor de învăţământ modul de cooperare şi de anunţare a evenimentelor.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va asigura prezenţa patrulelor de ordine publică şi siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar în special în timpul sosirii şi plecării elevilor, va aplica ferm măsurile legale faţă de persoanele sau grupurile care tulbură procesul de învăţământ, agresează cadrele didactice sau elevii, dar totodată va desfăşura acţiuni punctuale de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe traseele de deplasare a elevilor şi pe mijloacele de transport în comun din vecinătatea şcolilor.

Obligaţia Inspectoratului Judeţean Scolar în acest caz este de a transmite Inspectoratului Judeţean de Poliţie regulamentul de ordine interioara pentru fiecare unitate de invatamant, în care se  precizează clar care sunt conditiile de acces in scoala pentru profesori, elevi si vizitatori şi de a comunica permanent cu reprezentantii Politiei si Jandarmeriei, atat in ce priveste semnalarea unor evenimente ce ar putea pune in pericol siguranta elevilor si personalului didactic, precum si in desfasurarea unor campanii de informare antiinfractionala a elevilor. Prefectul Ion Oprea a atras atenţia asupra prevederilor legale privind siguranţa in scoli si a menţionat ca toate regulamentele de ordine interioara trebuie sa fie respectate şi să nu existe doar pe hârtie.

“Va trebui să ne conjugăm eforturile şi să acţionăm corect şi unitar pentru a controla mult mai bine fenomenul infracţional dar mai ales pentru a descuraja infracţionalitatea. De aceea consider că prezenţa activă a reprezentanţilor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor este necesară în spaţiul adiacent  unităţilor de învăţământ din judeţ. Subliniez faptul că voi analiza trimestrial stadiul aplicării reale a acestor măsuri, precum şi eventualele vulnerabilităţi, pentru a le putea rezolva  in timp util. Cer ca toate instituţiile implicate sa intervină cu rapiditate si eficienta in cazul oricărei abateri de la normele sociale si legale, care ar pune in pericol siguranţa si integritatea fizica a elevilor şi a cadrelor didactice”, a mai adăugat prefectul Ion Oprea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.