Mândria de a fi român – „Ziua Drapelului Naţional” sărbătorită în garnizoana Focşani!!!

Militarii garnizoanei Focşani în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, sărbătoresc „Ziua Drapelului Naţional” prin organizarea de ceremonii militare dedicate drapelului României în Piaţa Unirii din Focşani.

Astfel, luni 25 iunie 2012, începând cu ora 19:00, se va desfăşura ceremonia de coborâre a drapelului României şi predarea acestuia pentru slujba de sfinţire preotului garnizoanei. După încheierea ceremonie de coborâre a drapelului, începând cu ora 19:30, în foişorul din Grădina Publică, muzica militară a garnizoanei Focşani va încânta auditoriul cu un scurt concert de muzică de fanfară.
Marţi, 26 iunie 2012, începând cu ora 11:00, se va desfăşura ceremonia de înălţare a drapelului României, în cadrul căreia drapelul României va fi binecuvântat de către preotul garnizoanei şi va fi ridicat pe catargul din faţa Prefecturii judeţului Vrancea, în acordurile imnului naţional. Ceremonia de înălţare a drapelului României se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare a garnizoanei.
La ceremonii vor participa reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai instituţiilor civile, militare şi religioase din garnizoană, precum şi cadre militare active, în rezervă / retragere şi veterani de război. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 26 iunie.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.