* Comercianţii de mărţişoare au umplut spaţiul din faţa Halei Moldova precum şi Piaţa Sud * Cele mai căutate anul acesta sunt însă mărţişoarele confecţionate manual * Muzeul Unirii este gazda unei extraordinare expoziţii de mărţişoare lucrate manual de elevi * O mini-expoziţie cu vînzare găsiţi şi pe holurile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea *
Buburuze, ţestoase, fluturi şi ghiocei. Simboluri ale primăverii pictate pe lemn sau pe sticlă ori făcute din pîslă, sîrmă sau argint strălucesc pe tarabele care, din week-end, împînzesc pieţele şi centrul oraşului, unde vor rămîne pînă după 8 martie. Pe lîngă tradiţionalele mărţişoare, comercianţii mai scot pe tarabe jucării de pluş, flori de plastic în ţiplă, îngeraşi din ceramică, flori din metal sau sticlă, bijuterii ori brelocuri.
Mărţişoarele chinezeşti, ieftine, predomină pe tarabele din pieţe, iar cele pictate cît şi pe site-urile de internet de unde pot fi comandate online. Cei mai mulţi comercianţi sînt tineri care confecţionează micile bijuterii în timpul liber şi le vînd cum pot, în magazine, la tarabe sau pe internet. Cele mai ieftine mărţişoare hand-made pornesc de la preţul de 2 lei, iar pentru o pereche de cercei în ton cu mărţişorul din piept puteţi scoate din buzunar circa 10 lei. Pentru cei cu buzunarele mai pline, magazinele de bijuterii din Focşani oferă spre vînzare mărţişoare-bijuterii din aur sau argint, flori sau fluturi decorate cu pietre semipreţioase, cristale sau perle, ale căror preţuri pornesc de la 20-30 lei şi pot ajunge pînă la 500 de lei într-un magazin din centrul Focşaniului.
Târgul de mărţişoare de la Muzeul Unirii atrage şi el, ca un magnet cumpărătorii, frumuseţea lor lăsând cu gura căscată privitorii. Aici expun mărţişoare pentru a fi vândute elevi cum ar fi cei de la Şcoala Al. Vlahuţă din cartierul Sud sau copiii din centrele de tip familiar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.