Măsuri dispuse cu prilejul Sărbătorilor Pascale catolice și Floriilor ortodoxe!

Și în acest an pompierii vrânceni sunt la datorie pe timpul activităților desfășurate de cetățeni cu prilejul sărbătoririi Paștelui Catolic și Floriilor Ortodoxe. Alături de personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.

Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire au efectuat controale tematice, la lăcașurile de cult din județ, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși și avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesar respectarea următoarelor reguli:

• Accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii;

• Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție;

De asemenea:

• Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea materialelor care se por aprinde ușor.

• În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.

• Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Cu speranța că, aceste recomandări vor fi respectate, vă dorim să vă bucurați de aceaste sărbători, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐯𝐫𝐚̂𝐧𝐜𝐞𝐧𝐢 𝐮𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐜𝐢𝐨𝐬̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐭𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢 𝐏𝐚𝐬̦𝐭𝐞 𝐅𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐭, 𝐢𝐚𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐜𝐢𝐨𝐬̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐨𝐫𝐭𝐨𝐝𝐨𝐜𝐬̦𝐢, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐬𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐩𝐜𝐢𝐮𝐧𝐞!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.