Măsuri noi pentru şoferii din România!!!

Menţiunile privind permisele reţinute şi sancţiunile aplicate, implementate în aplicaţia informatică ABATERI, se şterg automat în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost săvîrşită fapta, se arată într-un nou ordin al MAI, pus în dezbatere publică marţi, 5 iunie. Pînă acum, aceste menţiuni erau păstrate pentru un termen nelimitat. De exemplu, dacă aveai permis de 30 de ani, istoricul tău includea chiar şi sancţiunile din primul an de şofat. Se face excepţie de la regula celor 5 ani în următoarele situaţii:
– ca urmare a constatării unor fapte ce constituie infracţiuni care au avut ca rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane, săvîrşite datorită nerespectării regulilor de circulaţie;
– ca urmare a constatării unor fapte ce constituie infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice;
– ca urmare a existenţei unei hotărîri judecătoreşti definitive care prevede aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de autovehicule;
– cînd permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, precum şi atunci când a fost obţinut în perioada în care titularul permisului de conducere era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În aplicaţia electronică “Abateri”, poliţiştii introduc menţiunile privind permisele reţinute şi sancţiunile aplicate în termen de 24 de ore de la sancţionarea şoferului.
La cerere, posesorii de permise de conducere pot cere acest istoric al sancţiunilor (e cerut deseori vânzătorilor de maşini).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.