Medii încheiate cu doar 2 note! Profesorii continuă greva! Vrancea rezistă!!!

* La Vrancea 74% dintre cadrele didactice care au semnat pentru grevă își mențin poziția * Ministerul vrea să schimbe regulile pentru finalizarea anului școlar * A fost dat publicității un ordin prin care s-ar stabili că mediile se pot încheia cu doar două note și nu mai este nevoie de validarea consiliului profesoral *

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat. Cifra reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.
„Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ“, spun liderii greviștilor. Un tabel obținut pe surse și care arată cifrele de participare la grevă întărește spusele liderilor de sindicat. În acest tabel Bacău, Mureș și Vrancea au procente foarte mari de participare, de aproximativ 90% dintre semnatari care ar fi însă la începutul grevei. La această oră 74% dintre sindicaliștii vrânceni ar participa la grevă. În opinia sindicaliștilor cei care au renunțat la grevă sunt puțini raportați la numărul participanților iar deciiziile lor sunt motivate de situații sociale specifice.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.