Militari reveniţi din Afganistan

Joi, 5 mai, la sediul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, a avut loc ceremonia prilejuită de sosirea din teatrul de operaţii Afganistan a Echipei Operaţionale de Consiliere şi Legătură – tip garnizoană nr. 5 (O.M.L.T.-5).

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, în mesajul transmis militarilor întorşi din Afganistan, i-a felicitat pe aceştia pentru modul exemplar în care au acţionat pentru a duce la îndeplinire misiunea încredinţată.

“Efortul pe care l-aţi făcut este foarte important, deoarece prin acţiunile dumneavoastră v-aţi adus contribuţia la procesul de operaţionalizare a forţelor militare afgane, fapt care le va permite, în viitor, executarea misiunilor independent, fără asistenţa forţelor internaţionale. Prin modul în care dumneavoastră, militarii Echipei Operaţionale de Consiliere şi Legătură V, v-aţi îndeplinit misiunile, în cooperare cu celelalte forţe aparţinând ISAF şi cu membri ai Armatei Naţionale Afgane, aţi contribuit la sprijinirea procesului de menţinere a securităţii, stabilităţii şi de susţinere a efortului de reconstrucţie a Afganistanului”, a subliniat, în mesajul său, ministrul Gabriel Oprea.

Referindu-se la activitatea celor 20 de militari pe timpul misiunii din provincia Zabul din Afganistan, ministrul Gabriel Oprea a arătat: „Aţi acţionat pentru crearea unui corp de specialişti pe domenii de activitate (medical, mentenanţă, comunicaţii, transport) şi pentru pregătirea unor instructori afgani care să fie în măsură să conducă independent cursurile de pregătire pe domenii de specialitate. Toate aceste realizări dovedesc pregătirea, priceprea, solidaritatea şi camaraderia de care aţi dat dovadă, cooperarea foarte bună cu aliaţii şi cu militarii afgani, eforturile constante pe care le-aţi făcut pentru a învinge greutăţile unui teatru de război.”

La ceremonie au participat, alături de familiile militarilor care au sosit din misiune, generalul de brigadă Florinel Damian, comandantul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai autorităţilor publice locale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.