Misăilă și consilierii PNL-USR, ceartă ca la ușa cortului!

* Imediat după ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Focșani în care alianța PNL-USR a respins 8 din cele 15 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi primarul Cristi MISĂILĂ a convocat o conferință de presă * Cu această ocazie MISĂILĂ a afirmat că „consilierii PNL-USR nu vor să facă nimic pentru bunăstarea focșănenilor, vor doar să blocheze toate proiectele inițiate de Primarul Misăilă, în ciuda disconfortului cauzat tuturor focșănenilor“ * Planul Urbanistic General (PUG) al Focșaniului este pus în stand-by * Nicu TĂNASE (PNL): „În conferința de presă primarul mai mult s-a plâns decât să spună ceva concret“ *

Lista proiectelor despre care Cristi MISĂILĂ spune că au fost respinse de alianța USR-PNL cuprinde pe cel care viza reabilitarea unor străzi și parcări din Cartierul Bahnne, care se află într-un amplu proiecte de modernizare, dar și cel privind aprobarea Registrului local al spațiilor verzi din Municipiul Focșani, care reprezintă o penultimă etapă spre obținerea avizului final pentru Planul Urbanistic General (PUG).

Un alt proiect care s-a derulat în anul 2022 la nivel județean în colaborare cu Asociația ”The Gentlemen Bikers” legat de impactul consumului de droguri și care se dorea a fi la a doua ediție în anul 2023, nu a fost aprobat. Au fost trântite la vot proiecte precum Balul de Dragobete și cel privind aprobarea alocării sumei de 15,00 mii lei pentru aniversarea zilei de 1 Martie.

„Suntem în pericol de a nu putea termina toate proiectele începute din cauza faptului că în Consiliul Local nu există colaborare iar proiectele nu se doresc a fi discutate și analizate în ședința de comisie, întrucât consilierii PNL-USR pur și simplu nu sunt interesați de binele focșănenilor și ignoră orice dialog cu scopul de a ajunge la un consens. Practic, cei din alianța toxică USR-PNL își doresc orașul nostru să arate ca un șantier în lucru pe o perioadă nedeterminată“, a afirmat primarul municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ.

* Nicu TĂNASE (PNL): „În conferința de presă primarul mai mult s-a plâns decât să spună ceva concret“*

Consilierii locali PNL nu s-au lăsat nici ei mai prejos și au convocat și i-au bătut obrazul primarului MISĂILĂ spunând că majoritatea a votat toate proiectele, propuse de primar sau ceilalți consilieri, care au vizat dezvoltarea municipiului. „Nu există, este o minciună că noi blocăm proiecte. Cele în derulare au ajuns în faza asta pentru că le-au fost alocate sume de către consiliul local. Că au crescut sumele asta este altă poveste. Să termine ce a început, noi îl sprijinim iar apoi vorbim de alte proiecte. Focșaniul este un oraș în care nu se mai poate circula. Plângerea dânsului nu are obiect, este manipulare pentru opinia publică. Vrea să ofere flori doamnelor să o facă din banii personali nu din bani publici. Este o mare problemă pentru primarul MISĂILĂ că de 20 de ani nu au fost în stare, el și predecesorul său, să pună la punct un PUG și a intrat într-o criză enormă. Este corect că acest plan trebuie făcut odată și odată dar nu este vina noastră pentru ce se întâmplă cu acesta. În trecut PSD au condus, au avut majoritate în consiliul local și tot se plângeau legat de acest PUG. Planul Urbanistic General are niște hibe iar primarul nu cred că poate să le rezolve.“, a declarat Nicu TĂNASE.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.