Murgu şi Bâcu i-au făcut praf pe Oprişan şi Bacinschi!!!

Neagu Murgu, candidatul PP-DD Vrancea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a acuzat corupţia care există în judeţ. Aurel Bâcu, candidatul PP-DD pentru primăria Focşani spune că cei 12 ani de mandat ai lui Decebal Bacinschi au dus muncipiul şi pe focşăneni la ruină. Alin Trăşculescu este considerat de Aurel Bâcu vinovat de distrugerea opoziţiei în Vrancea. “Eu în armată am fost învăţat că în luptă nu ai voie să mai tragi în răniţi, îi bandajezi. Asta este domnul Trăşculescu la ora asta, un rănit, care patru ani de zile nu am auzit să fi spus vreun cuvânt prin Parlament”. Mai jos aveţi declaraţiile făcute de cei doi în conferinţa de presă susţinută sâmbătă.

Aurel Bâcu – candidatul PP-DD pentru Primăria Focşani:
„Este o hotărâre de Guvern care prevede că dacă ţi-ai anvelopat blocul obţii un cerfiticat termoenergetic şi banii se recuperează prin deducerea impozitului către primărie în şase, şapte, opt ani. S-au adunat administratorii de către domnul primar şi li s-a spus nu, fiecare cetăţean să-şi facă certificat termoenergetic, dacă nu ai toate geamurile închise cu termopan nu se face. Dar de ce primăria nu ajută măcar cu atât să contacteze un grup de experţi şi primăria să pltească certificatul termoenergetic, niciun fel de facilităţi. Ştie să trimită plicuri acasă, mai puţin anul ăsta. Cei care sunt restanţieri la plata impozitelor şi taxelor locale, anual primesc, sunt somaţi, să se ducă repede şi să-i dea banii domnului Bacinschi, ca să facă paranghelii în Piaţa Unirii. Se apropie festivalul berii probabil, şi alte festivaluri pe care le vor inventa ei. Anul ăsta nu a mai trimis somaţii de plată domnul Bacinschi, pentru că este an electoral, vrea să nu deranjeze electoratul din Focşani cu acele plicuri şi somaţii. Noi le păstrăm şi sunt oameni care le păstrează pe cele vechi şi o să i le arătăm în viitor.
Redeschiderea Ştrandului pentru copii şi tineret din Cartierul Sud, în program aceasta este cumulată cu reorganizarea clubului CSM 2007 Focşani pe criterii de performanţă. La nivelul primăriei există un club subvenţionat cu banii noştri, banii primăriei. Niciun fel de performanţe la echipa de fotbal, sportul cu cel mai mare impact retrogradează, dar ăia sunt plătiţi. Se menţin aceiaşi oameni acolo, care mănâncă din banii primăriei, lunar salarii, contracte plătite şi alte secţii fără nici un fel de performanţă. Le dăm banii de la primărie, dar nu le cere nimeni. Sunt aceiaşi antrenori, aceiaşi conducători acelaşi domn Rădulescu – directorul clubului sportiv, aclaşi preşedinte la secţia de fotbal, la volei, nimeni nu îi trage la răspundere, domnul primar Bacinschi după nu ştiu câţi ani a fost acum o săptămână la stadion în Sud. Tot electoral, vă daţi seama, fără să le dea nicio soluţie. Au convenit să găsească nişte metode să nu retrogradeze echipa de fotbal. Metodele, eu care am fost conducător de club de fotbal, vă spun în momentul ăsta sunt neortodoxe. Cumpărarea de meciuri. Dacă îi plac aceste metode şi nu a avut grijă de la început să pună oameni competenţi care să conducă sportul în Vrancea. Cam astea sunt problemele pe care le ridică oamenii.
Mie îmi place că au început să se devoreze reciproc Alianţa pentru Vrancea adică PD-L cu domnul Bacinschi şi cu ziare, îşi pun buline.
Ce să mai vorbesc de PD-L, de domnul Trăşculescu. Eu am fost învăţaţi în armată că răniţii se adună cu medevac-ul, este un mijloc de transport specific militar cu care se adună răniţii de pe câmpul de luptă. Nu ai voie să mai tragi în ei, îi bandajezi. Asta este domnul Trăşculescu la ora asta, un rănit, care patru ani de zile nu am auzit să fi spus vreun cuvânt prin Parlament, el se remarca acolo când se mai creau meleuri între parlamentari, că se ceartă şi ei pe acolo. El era vizibil, dădea din coate, dau un pumn, la asta foarte bun. De fapt dacă nu a condus nimic niciodată, nici măcar căpitan la echipa de fotbal unde a jucat nu a fost. Ce să-i mai faci, şi-a distrus partidul în Vrancea. Vrancea rămâne fără Opoziţie ceea ce este dureros, aşa că îi lăsăm să se devoreze, noi ne facem campania, lumea ne primeşte cu încredere cu speranţă. Nu i-am văzut pe ei, nu au curajul să se ducă în marile cartiere ale Focşaniului să stea de vorbă cu oamenii. Poate se duc noaptea, pe ascuns. Avem acţiuni planificate şi în viitor, vom acoperi toate cartierele Gara, Oborul, Mândreştiul. La Mândreşti dacă nu plouă, altfel am comandat cizme pentru tot staff-ul, ca să putem intra în cartierul Mândreşti. Altfel nu se poate. Noi mergem numai pe jos, deja trebuie să mă duc să-mi cumpăr o pereche de pantofi. Noi aşa ne întâlnim cu cetăţenii, nu din Tuareg”
„Suntem în a noua zi de campanie. Aş vrea să vă povestesc ce se întâmplă în oraşul acesta după nouă zile de campanie. Îmi dau seama că, din ce în ce mai mult, din oră în oră, din zi în zi că domnul Bacinschi trebuie să plece. De 12 ani de zile oraşul este menţinut într-o paragină groaznică. Oraşul Focşani înseamnă Bulevardul Independenţei, Bulevardul Unirii şiBulevardul Bucureşti, bulevard asfaltat şi care a înghiţit vreo 27 de miliarde de lei vechi, după câte am auzit, bani publici. Toţi mergem cu maşinile şi am văzut că începem să plutim pe bulevard, s-a vălurit, în rest în stânga şi în dreapta străzile sunt prăpăd, gropi, şanţuri, fără trotuare, merg oamenii prin bălţi. Îmi dau seama pe zi ce trece că prezenţa lui în fruntea administraţiei municipiului Focşani trebuie să se termine,nu ştiu din ce motive. Am fost duminica trecută în Obor, în Talcioc aşa cum îl denumim noi, şi am stat de vorbă atât cu cei care au mici afaceri acolo cât şi cu cei care cumpără. Sunt nemulţumiţi. Le-am spus că trebuiau să facă poze acum 12 ani şi să le compare cu realitatea de astăzi. Ar fi văzut că sunt la fel, aceleaşi tarabe, aceleaşi magherniţe, acelaşi loc de vânzare al maşinilor, unde dacă plouă intri cu pantofii până la jumătate în noroi. Dezolant. Oraşul Focşani este dezolant. Cu cât mergem în mai multe zone ne dăm seama că oraşul Focşani este dezolant. Focşănenii doar locuiesc în Focşani, de trăit nu trăiesc. A trăi într-un oraş înseamnă să faci foarte mult, pentru cetăţeni. Deocamdată noi suntem nişte locuitori. Am continuat campania noastră în Piaţa Centrală a oraşului unde am fost întâmpinaţi cu mare bucurie este o caracteristică generală a prezenţei noastre în oraş, Suntem primiţi foarte bine cu încredere, suntem încurajaţi. Orice vizită facem ne d energie şi speranţă că vom avea succes în alegerile din 10 iulie. Ieri (sâmbătă) am vizitat partea de este a oraşului, inclusiv depozitul Onassis. Ca semn al bunăstării vrâncenilor, pe care o puteţi constata şi singuri, Onassis-ul este gol. Numai sunt cumpărători. Micile afaceri au dispărut din Vrancea. Îmi amintesc că acum vreo 10, 15 ani nu puteai să te mişti pe culoarele alea dintre standuri. Acum erau cinci, şase oameni dezamăgiţi, cu aceleaşi probleme. Asta a reuşit să facă guvernarea PSD, PNL, PD-L, să ducă oamenii la disperare, să le pună taxe şi impozite în aşa fel încât să fie obligaţisă-şi închidă afacerile.
Astăzi (duminică), am vizitat cartierul Sud. Cartierul Sud despre care, la fiecare patru ani, cei care au participat la alegeri până acum, au spus că este cel mai important cartier, de aici vin voturile, sunt foarte mulţi votanţi. Cartierul Sud arată ca acum 12 ani, poate mai rău că s-au mai degradat. Am numărat până am pierdut şirul de buticuri închise, spaţii de închiriat. Am avut o mare surpriză, la sud există acea asociaţie a administratorilor (de firme). M-au aşteptat şi m-au pus să semnez un exemplar cu doleanţele lor. Aici este lista cu cei 24 de administratori. De aici îmi fac eu programul. Multe dintre dorinţala lor sunt cuprinse şi în programul de pe flyer-ul nostru. Ei vor ca licitaţia pentrulocurile din Piaţa Sud să se facă odată la doi ani, nu să-i chinui în fiecare an cu lictaţii. Iar la licitaţii sunt … ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă la licitaţii. Când spui licitaţii în România spui corupţie la orice nivel. De la buticul din Sud şi până la Piaţa Unirii. Preţul metrului pătrat al suprafeţei închiriate să fie mai mic decât în Piaţa Moldovei. Păi este normal să fie mai mic, câţi cumpărători sunt în Sud. Azi erau două măicuţe cu lapte, vreo două cu mărar şi cam atât. Salubritatea să nu mai fie plătită în Piaţa Sud. Aceşti oameni dau chirie lunar, şi le mai ia şi bani pentru gunoi. Ei vor ca salubritatea să fie oprită din banii din chiria lunară şi este foarte pertinentă treaba asta. Şi au mai văzut ei ceva, că se plimbă cam mulţi oameni din Administraţia Pieţei prin Sud, pe acolo, personal supradimensionat şi au propus reducerea lor. Nu este nevoie să stea 10 oameni să-i supravegheze, sunt suficienţi doi. Dar probabil acei oameni sunt din clientela de partid şi trebuie să fie cât mai mulţi acolo în piaţă. Am mai aflat ceva, că dacă îţi expui marfa afară, în faţa tarabei, mai plăteşti o taxă. Uitaţi cum sunt încurajaţi oamenii din Focşani să facă mici afaceri, sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii. Aşa face domnul Bacinschi sprijinul acestor oameni. Mi-au spus oamenii că nu l-au mai văzut pe acolo de nu ştiu când. Probabil se va duce după 10 iunie, 11 iunie că atunci se numără voturile şi va constata că nu mai este primarul Focşaniului, se va duce cu o sacoşă să-şi facă nişte cumpărături, să se întâlnească cu prietenii şi va fi mai liniştit. Impresia mea este că el nici nu a vrut să candideze. Este plictisit, a fost forţat de cineva. Este dezolant şi nu îi face deloc onoare încercarea de a mai candida a patra oară să administreze Focşaniul. Dacă tu nu le araţi în 12 ani nimic, nu ai grijă de ei, ce mai vrei să mai faci în următorii patru ani, ce-ai mai putea face. Tot ce vrea cetăţeanul noi notăm, locuri de muncă, încurajarea IMM, construirea unei pieţe moderne, piaţa din Sud e ca acum 12 ani, nicio problemă, terenuri de joacă pentru copii, mai multe parcări, parcările din tot oraşul, am văzut şi în Bahne şi în Sud, sunt maidane, cu iarbă, pietre, noroi. Pune omul maşina acolo pentru că nu are unde să o pună. Spaţiile verzi, întreţinerea lor. Au ridicat problema câinilor vagabonzi. Zugrăvirea blocurilor, este urât cum s-a făcut placarea blocurilor, un apartament da, unul nu, unul este vopsit în galben, altul mai galben, altul portocaliu, niciun fel de concepţie de anvelopare a blocurilor din Focşani”.

Neagu Murgu – preşedintele PP-DD Vrancea, candidatul partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea:
“Ne dorim eradicarea corupţiei din Consiliul Judeţean, finalizarea restituirii pădurilor şi terenurilor, publicarea tuturor contractelor semnate de CJ, înfiinţarea unei burse de struguri, vin şi lemn în judeţul Vrancea. Dorim şi înfiinţarea unei pieţe de gros pentru producătorii de legume ş fructe, dezvoltarea turismului, încurajarea investiţiilor în mediul rural. Vom oferi accesul la consultanţă pentru accesarea de fonduri europene, dorim reînfiinţarea Drumuri şi Poduri pentru că, după cum ştim se fac drumuri dar podurile sunt un dezastru şi aproape că vezi prin ele, cazi în apă. Construirea de locuinţe sociale pentru tineri şi persoane defavorizate, sprijinirea culturii şi educaţiei vrâncene, demersuri pentru finalizarea lucrărilor la canalul Siret – Bărăgan. De ce spunem Siret – Bărăgan, pentru că aduce foarte multe locuri de muncă iar pentru agricultura vrânceană este foarte important pentru irigaţii. Sprijinirea culturii şi educaţiei vrâncene, demersuri pentru promovarea judeţului Vrancea şi atragerea de investitori.

Întrebare C. Irimia: Cum vedeţi rezolvarea efectivă a punctelor din materialul prezentat de dumneavoastră?
Răspuns N. Murgu: Legat de finalizarea restituirilor de păduri şi terenuri oamenii trebuie sprijiniţi prin oameni care să facă acele cărţi funciare. S-a început, în mică măsură, în localităţi, să se facă cărţile funciare de către primării dar trebuie insistat, oamenii trebuie ajutaţi pentru că nu pot să-şi redobândească pădurile şi terenurile deoarece sunt foarte multe inadvertenţe. Sunt foarte multe terenuri care se suprapun şi este nevoie de mai mulţi specialişti ca să rezolvăm problemele….
Credem că atât Prefectura cât şi Consiliul Judeţean trebuie să fie într-o permanentă legătură ca să se sprijine reciproc pentru că este interesul populaţiei. Aici dacă am venit şi vrem să facem ceva în CJ şi Prefectură trebuie să avem în vedere interesul populaţiei nu al nostrum. Referitor la înfiinţarea unei burse de struguri şi vin, ştim că în Vrancea cam 80% din populaţie se ocupă cu această îndeletnicire. Trebuie să facem ceva pentru ei ca să avem o piaţă de gros pentru dristibuirea acestor produse, deoarece ştim că în Vrancea s-a monopolizat achiziţia de struguri de marile firme, ele fixează preţul şi de acolo nu se poate mişca nimic. Dacă ne referim la înfiinţarea unei pieţe de gros pentru legume şi fructe, după cum ştiţi 80% dintre cei care sunt acum în piaţă sunt intermediari iar producîtorii nu mai au loc, nu mai pot pătrunde în pieţe din cauza acestor intermediari. Stau la margine, li se cumpără produsele şi apoi aceste produse ajung de la preţul cu care îl cumpără intermediarul la preţuri duble.
Dezvoltarea turismului – avem zone extraordinar de frumoase, avem Focul Viu, avem Lepşa, Soveja care a fost o staţiune extraordinară şi poate deveni o staţiune balneară pentru că ştiţi că avem acea apă cu sulf acolo şi trebuie să o dezvoltăm. Nu s-a dezvoltat din cauza drumului dar până s-a făcut drumul s-a deteriorate în totalitate şi staţiunea.
…. Construirea de locuinţe sociale pentru tineri şi persoanele defavorizate. Este un caz special deoarece sunt atâtea clădiri în judeţul Vrancea care au fost dezafectate, de la armată, clădirea care este de la Centrul Militar. Stau clădiri în paragină, ar trebui cumpărate de către Consiliul Judeţean sau primării şi făcute locuinţe sociale pentru tineri. Nu au unde să stea tinerii, nu mai vorbim că nu au unde munci. Şi chiar dacă ar avea unde munci nu îşi pot permite chiriile actuale.
Demersuri pentru finalizarea lucrărilor la Canalul Siret – Bărăgan. După cum ştiţi canalul, dacă nu se va continua, se va strica şi ceea ce s-a făcut. Este foarte important acest canal pentru agricultură. Agricultura trebuie să aibă irigaţii iar acest canal poate sprijini foarte mult.
În privinţa atragerii de investitori la noi întâi primează interesul şi abia apoi este primit în Vrancea. De ce investitori mari cum ar fi Carrefour au intrat aşa de greu în Vrancea? Trebuie să-I sprijinim pe investitori să le dăm terenuri, clădiri care sunt nefolosite. Prin asta creăm locuri de muncă. Pe stradă acum vedem doar femei care merg la muncă, la fabricile de confecţii, bărbaţii nu au unde să meargă. Doamnele iau un 600 de lei salariu iar cu banii ăştia nu ăşi pot sprijini familia, să-şi plătească şi datoriile, nu pot trăi. Dacă mergem prin oraş şi alte localităţi vedem numai oameni trişti, oameni care privesc numai în jos, oameni care nu au curajul să ridice capul. Nu se mai poate. Trebuie să facem ceva pentru a schimba faţa acestui judeţ, Nu se poate cu acestă structură şi cu tot ce este în judeţul Vrancea. Întâmpinăm atâtea greutăţi în toate localităţile din judeţ, teroare, ameninţări oamenii sunt bulversaţi, aproape nu mai ştiu ce trebuie să facă. La nivelul judeţului Vrancea nu mai ştiu ce să voteze, nu mai au chef să meargă la vot, dar sperăm ca prin propaganda pe care o facem noi oamenii să vină la vot pentru că este foarte important ca pe 10 iunie să decidă pentru că se ştie că în judeţul Vrancea sunt primari PSD care îşi doresc cu atâta ardoare să rămână la putere. Nu se mai poate, nu ştiu de ce îşi doresc asta. Sunt de 22 de ani în aceiaşi politică, se mişcă dintr-un partid în altul. Noi vrem oameni noi, lucruri noi, nu vin ai noştri pleacă ai noştri. Este un model de necrezut, se mută de la un partid la altul, de la o zi la alta, numai pentru interes şi păstrarea puterii. De ce vor păstrarea puterii? Au o teamă extraordinară că dacă va veni cumva la putere Partidul Poporului o să-I întrebe pe toţi ce au făcut în localitatea respectivă, nu se va prelua nicio localitate sau primărie fără o comisie, este un dezastru în toate primăriile. În Consiliul Judeţean, totul s-a făcut în ascuns, nu se face nimic public. De ce nu se îndraptă către cetăţean să-l întrebe domnule ce ai vrea în comunitatea ta să dezvoltăm? Nu noi trebuie trebuie să luăm decizii, noi trebuie să-i consultăm şi să gestionăm banii publici în interesul cetăţeanului”

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.