Noi propuneri de clasare a unor bunuri culturale mobile în Patrimoniul Național

Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a transmis către Ministerului Culturii și Identității Naționale – Direcția Patrimoniului Cultural propunerea de clasare a încă 15 bunuri culturale mobile deținute de biserici din județul Vrancea. Astfel, au fost propuse spre clasare un număr de trei cărți religioase vechi (minee) deținute de o biserică din comuna Vârteșcoiu, datate între anii 1845-1847 și 12 icoane pe lemn din prima jumătate a secolului XIX aflate în proprietatea mai multor biserici.
Expertizele realizate la solicitarea Direcției Județene pentru Cultură Vrancea au apreciat valoarea acestor bunuri și au recomandat clasarea acestora în categoria Fond a Patrimoniului Național Mobil.
“Aceste noi propuneri se adaugă altor 20 de bunuri culturale mobile care au fost propuse spre clasare de Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea în anii 2016-2017, pentru care se așteaptă finalizarea procedurii. Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea acționează în mod constant pentru protejarea și promovarea patrimoniului cultural din județul Vrancea, bunuri care îmbogățesc patrimoniul național, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare”, a declarat directorul executiv al institutiei Victor-Traian Negulescu.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.