Oficial guvernamental: „Condiții decente de trai pentru copiii din centrele rezidențiale. În Vrancea am sesizat lipsa gratiilor și voia bună a tinerilor“

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Vișinel BĂLAN, a efectuat un studiu la nivel național in cadrul căruia au fost aplicate chestionare unui număr de 627 de copii/tineri din 22 de județe, între care și Vrancea și un sector al mun. Bucuresti, cu privire la condițiile de trai și la capacitatea de a se integra în societate a copiilor/tinerilor beneficiari de servicii sociale de tip rezidențial.

Oficialul guvernamental a descris condițiile de trai din centrele rezidențiale vizitate, atitudinea personalului și gradul de satisfacție a beneficiarilor de servicii din cadrul acestora, concluzionând că “În majoritatea cazurilor, condițiile fizice în care trăiesc copiii în centrele de plasament și rezidențiale sunt decente, acoperind nevoile de bază ale acestora.”

Cu privire la vizita sa într-un centru de tip rezidențial din județul Vrancea, acesta afirmă că: “Vrancea este complet diferit față de tot ce am văzut până acum. În primul rând, am sesizat lipsa gratiilor și voia bună încă de când am intrat pe poartă. Tinerii și şefa de centru, M. L., ne așteptau cu nerăbdare. Și nu o făceau pentru că veneau persoane din afară, ci pentru că așa se comportau ei când se întâlneau. Cum mi-au spus și tinerii, discret, când am avut discuții tête-à-tête, erau exact ca o familie numeroasă, zgomotoasă, dar iubitoare.”

Potrivit Vicepreședintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Vișinel BĂLAN concluziile finale au fost trase după discuții informale cu tinerii despre pregătirea pentru ieșirea din îngrijire și satisfacția lor cu privire la condițiile de viață din centru.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.