Oprisan: “Îi cer primului ministru să nu vândă România UDMR-ului!”

Astăzi, în calitate de cetăţean al României am semnat Petiţia „Respectaţi autonomia universitară la UMF Tg-Mureş!” iniţiată de către Coaliţia 52 Târgu-Mureş.
Pe această cale solicit primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu să nu aprobe hotărârea de guvern prin care se doreşte predarea în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş.
Îi sugerez acestuia să nu mai mimeze aşa zisa independenţă în fruntea guvernului, să se comporte ca un adevărat bărbat politic şi să îşi respecte jurământul depus la momentul investirii sale.
Îi aduc aminte că domnia sa a jurat că, în calitate de prim-ministru, să îşi dăruiască toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respecte Constituţia şi legile ţării, să apere democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României!
Hotărârea la care am făcut referire reprezintă un act de vânzare de neam şi de ţară şi un act de trădare săvârşit de primul ministru care îşi va încălca jurământul depus deoarece înfiinţarea liniilor cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie încalcă, flagrant, Constituţia României!
Mă refer aici la articolul 1 din Constituţie care spune că “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, la articolul 4 care arată, la aliniatul 2, că “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie”, dar şi la articolul 13 în care se arată că “în România, limba oficială este limba română”.
Consider că primul ministru trebuie să se comporte responsabil şi să asculte opiniile profesorilor universitari şi a asociaţiilor profesionale care arată, cu toţii, că la “Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş se îndeplinesc condiţiile pentru a se învăţa în limba română, maghiară şi engleză, conform legislaţiei în vigoare”.
Dacă primul ministru se va încăpăţâna să semneze un astfel de proiect, trădarea sa de neam va reprezenta primul pas către segregarea etnică pe care o susţine şi o promovează partenerul de guvernare al PDL – UDMR!
Nu este permis ca românii, în special cei din Ardeal, să fie vânduţi în acest mod josnic de către PDL care, iată, face orice ca să se menţină la guvernare.
Guvernul PDL încalcă într-un mod flagrant Constituţia, vinde sentimentele româneşti şi minte chiar şi în nota de fundamentare a proiectului doar pentru a da satisfacţie UDMR. Minte fiindcă în nota de fundamentare, la impactul social al proiectului, se arată că “nu are impact asupra pregătirii specialiştilor prin diversificarea opţiunilor faţă de un anumit tip de pregătire profesională”, cum la fel de tare se contrazic cei care au conceput această justificare atunci când afirmă, pe de o parte, că „scopul elaborării noului proiect de act normativ se înscrie în preocupările noastre de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare profesională”, iar pe de altă parte se afirmă că “proiectul nu transpune şi nici nu implementează un act comunitar, ci doar urmează recomandările la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte derularea procesului legislativ”.
Singura justificare a aprobării acestui proiect de hotărâre de către Guvernul României este interesul UDMR în promovarea autonomiei pe principii etnice, intenţie cu care eu, în calitate de Vicepreşedinte PSD, nu pot fi de acord deoarece aceasta contravine legii primordiale a Statului Român – Constituţia.
24 martie 2012 Vicepreşedinte PSD
Marian Oprişan

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.