Pe aici nu se trece – Supermaratonul neamului romanesc!!

Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, structura centrala si ARPIA, filiala Focsani in parteneriat cu Ro Club Maraton si Directia pentru Sport si Tineret Vrancea, organizeaza in 6 august 2012, editia a doua a maratonului ”Pe aici nu se trece!”. Acesta va avea loc intre localitatile Marasti si Marasesti, pe un itinerar ce include locuri in care ostasii Armatei Române au purtat cele mai crancene batalii in Primul Razboi Mondial, pentru apararea gliei strabune.

“Pe aici nu se trece!” a spus cu 95 de ani in urma, generalul Eremia Grigorescu implusionandu-si ostasii sa apere poarta Moldovei, in fata adversarilor. In cinstea victoriei din 6 august 1917 si in memoria ostasilor cazuti la datorie, la Marasesti a fost inaltat, intre anii 1923 si 1938, Mausoleul de la Marasesti, care este cel mai impunator din tara si printre cele mai maiestuoase de acest fel din Europa. In inima romanilor, aceasta batalie are un loc special datorita eroismului de care au dat dovada ostasii români si a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, capitanului Grigore Ignat, generalului Eremia Grigorescu si mai ales, a legendarului sau indemn.

Prezentarea evenimentelor, luptelor, locurilor, numele si busturile unor eroi, pot fi regasite in zona si pe aleile mausoleului de la Marasesti. In semn de recunostinta si de respect, in amintirea ostasilor romani care s-au jertfit in acele lupte pentru Romania, maratonistii vor purta in cursa, o torta, drapelul national si in un steag cu insemnele actuale ale Statului Major General al Armatei Romane, ce vor fi duse pe intreaga distanta de 46 km.

Acest maraton este o continuare a ciclului de maratoane istorice, organizate in anii 2011 si 2012: Maratonul “Pe aici nu se trece” – Editia I, in memoria Armatei Romane care a luptat in primul razboi mondial, Maratonul “Reintregirii neamului romanesc”-in amintirea romanilor care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918 si Maratonul Regal, la care maratonistii au omagiat cele doua momente de exceptie din istoria Romaniei, inscriptionate pe edificiul Arcului de Triumf, trecand pe sub acesta, si contributia Casei Regale a Romaniei la dezvoltarea Romaniei.

Startul va fi dat din fata monumentului de la Marasti. Traseul va continua prin fata Monumentului Francez din Varnita, Monumentului inchinat Ecaterinei Teodoroiu, de la Straoane si Monumentului din Panciu. Maratonistii vor aprinde o torta si la Cimitirul German, aflat pe traseul maratonului. Alergarea va continua pe la Monumentul de la Tisita, ce are inscrisul “Pe aici nu se trece” si se va incheia la Mausoleul de la Marasesti.

Cursa: 46 km – un supermaraton, se va desfasura in ziua de luni, 6 august 2012. cu startul la ora 06.00 dimineata, din fata mausoleului Marasti. Estimam sosirea primului concurent la monumentul de la Marasesti, dupa aproximativ 3 1/2 ore, iar a ultimului, dupa aproximativ 5 ½ ore, respectiv, in jurul orei 11.30. (Sunt posibile modificari din motive organizatorice.)
Categorii: Masculin si Feminin.

TEMPERATURI MEDII SEZONIERE Temperatura probabila: 15-23°C

Startul se va da din fata Monumentului de la Marasti. Dupa start, maratonistii vor alerga prin satul Marasti, pana la intersectia ce leaga localitatea Racoasa de statiunea Soveja. Traseul va urma drumul national, in directia Panciu, Monumentul Francez din Varnita, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, Straoane, monumentul din Panciu, continuand prin fata cimitirului german, apoi prin localitatea Tisita si prin fata monumentului “Pe aici nu se trece”. Se va alerga apoi pe partea dreapta a drumului European E 85, pana la Mausoleul Marasesti. Se va intra pe poarta mausoleului, facandu-se un tur pe aleile flancate cu busturile eroilor Armatei Romane. Se va urca pe scarile monumentului, iar cursa se va incheia in fata intrarii principale a Monumentului de la Marasesti. Sosirea va fi marcata de arbitrii, organizatori, oficialitati si publicul asistent, prin intampinarea maratonistiilor, acordarea medaliilor si a diplomelor.

Puncte de hidratare: km 4,6, km 10, km 14, km 16,5, km 19,8, km 24,2, km 26,4, km 28,5 km 31,5 km 33,8, km 36,8 km 39, km 41,4, km 45, km 46.

Conditii ce trebuie indeplinite de concurenti pentru a participa la competitie si pentru a primi numarul de concurs:

1. sa aibe cel putin 18 ani impliniti cel tarziu pe 6 august 2012.
2.sa aibe asupra sa un act de identitate in original.
3. sa fie de acord sa participe pe propria raspundere, asociatia organizatoare nefiind raspunzatoare pentru eventuale accidente sau alte prejudicii suferite de alergator in urma participarii la aceasta competitie.

NOTA: Confirmarea participarii la cursa, semnarea Declaratiei pe proprie raspundere si ridicarea numarului de concurs se fac in ziua duminica 05.08.2012, incepand cu orele 18.00 la Scoala Generala din satul Marasti, comuna Racoasa, jud Vrancea.

Obiectele personale vor putea fi depozitate in zona de start prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate dupa sosire, la Mausoleul Marasesti. ATENTIE ! Nu este recomandat a se lasa obiecte de valoare in sacii de depozitare a obiectelor personale.

Instructiunile se vor gasi pe www.ilierosu.ro si pe www.maraton.info.ro .

Cronometrarea va fi asigurata manual de catre Consiliul Judetean pentru Sport Vrancea. Puncte de control aditionale vor fi plasate de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate. Alergatorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificati automat. Fiecare alergator este responsabil pentru propria securitate. Recomandam sa se alerge in coloana, pe partea dreapta a carosabilului. Este responsabilitatea fiecarui participant de a purta numarul de concurs, fiind strict interzisa moificarea acestuia. Participantii la competitie cu numere de concurs lipsa sau modificate vor fi descalificati.

CLASAMENT – CERTIFICAT DE PARTICIPARE

Clasamentul oficial va fi disponibil dupa cursa pe www.ilierosu.ro si pe www.maraton.info.ro.

Fiecare alergator care va incheia cursa va primi medalia si Certificatul de Participare. Primii 3 clasati vor primi diplome.

Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate la kilometrul 21, 40 si 46. Alergatorii care se retrag din cursa pot astepta la punctele de hidratare, de unde vor fi ridicati de organizatori.

Taxa de inscriere. Fiecare participant va plati o taxa de inscriere de 50 lei, din care se vor asigura un tricou de participare, o diploma si medalia comemorativa. Taxa se va plati prin transfer bancar in Cont RO77 RZBR 0000 0600 0642 3026, deschis la RAIFFEISEN BANK SA, SOSEAUA IANCULUI NR.2, BL.113, SECT 3, BUCURESTI, beneficiar Ilie Rosu – mentionand Numele si Prenumele concurentului si Maratonul “Pe aici nu se trece”.

Alergatorii inscrisi la Maraton sunt invitati la Pasta Party, care va avea loc in localitatea Racoasa, satul Marasti, la ora 18.30, la Scoala Generala. Concurentii vor fi cazati in seara zilei de 5 august in localitatea Racoasa, de catre locuitorii comunei. Pentru concurentii iubitori de natura si de aventura in aer liber, posesori de corturi, se va identifica un loc de campare, in apropierea liniei de start, in care isi vor putea instala corturile. Pentru cei care ajung in zona Marasti mai devreme, acestia pot vizita Casa lui Mos Ion Roata din comuna Campuri, Mausoleul Soveja, Cascada Putnei si statiunea Soveja.

Timpul limita pentru Maraton este de 5 ½ ore .

Numarul maxim de participanti: 35.

La 5 1/2 ore de la start, momentul in care ultimul concurent va incheia oficial cursa, toti maratonistii, insotiti de un grup de copii, vor face impreuna un tur prin fata monumentului. Faptelor de vitejie ale inaintasilor nostri, care “Au luptat la Marasesti!”, gestul de recunostinta si de respect al urmasilor acestora, care ” Au alergat la Marasesti!”.

Cum ajungi la Marasti, Vrancea:

– cu trenul la Statia CFR: Marasesti sau Focsani;
– cu autobuz (autocar) pe rutele: Focsani – Panciu; Marasesti Panciu; Focsani – Soveja;
– cu autoturismul: Pe drumul european E85, Bucuresti –Focsani, directia Marasesti, pana la Tisita, unde se vireaza la stanga pe DN 2L catre Panciu. Traseul Tisita- Panciu- Racoasa este in lungime de 36 km. Localitatea Marasti este un sat component al comunei Racoasa, dispus la 4,5 km de comuna. Accesul catre satul Marasti este semnalizat si se face din comuna Racoasa, in directia de mers spre Soveja, la dreapta, pe drumul judetean 205 K. Concurentii care se deplaseaza cu trenul vor fi preluati de catre organizatori in ziua de 05.08.2011, orele 17.00 din statia CFR Marasesti.
Comitetul de initiativa si de organizare:

-general (retr) Iosif Rus, presedinte ARPIA, structura centrala, tel: 0722345916; e-mail: arpiaro@yahoo.com;

-col (rez) Ilie Rosu, membru in consiliul director ARPIA, structura centrala, membru al cluburilor Ro Club Maraton si Eco Alpin tel: 0762.66.99.69; e-mail: ilierosu@gmail.com;

-cpt .cdor (rez) Iulian Basturea, presedinte ARPIA, Filiala Focsani, tel: o745.59.51.58; e-mail: arpiafocsani@yahoo.com;

-Serban Damian, Presedinte Ro Club Maraton, tel: 0722.61.67.85, e-mail: drsdamian@yahoo.com

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.