PNŢ-CD Vrancea îl comemorează luni pe Corneliu Coposu

Luni, 11 noiembrie 2013, se implinesc 18 ani de la despartirea de Seniorul politicii romanesti. In acest sens, la șediul PNTCD Vrancea, din str. Unirea Pricipatelor nr. 2, Corneliu Coposu va fi comemorat de membrii organizaţiei PNŢ-CD Vrancea.

Nascut in data de 20 mai, la Bobota, Salaj, a fost secretarul politic a lui Iuliu Maniu. In 1947, a fost arestat alaturi de liderii PNT, in inscenarea de la Tamadau.
“A fost condamnat la munca silnica pe viata, dupa ce, pana in 1956 a stat in arest preventiv, iar pana in 1962, a indurat un regim sever de izolare la penitenciarul de la Rm Sarat. In 1964, a fost pus in libertate, dupa 17 ani. In 1987, in ilegalitate, insrie PNT in Internationala Crestin Democrata, iar in ianuarie 1990, reinfiinteaza PNTCD, alaturi de alti lideri taranisti. Ramane pentru noi unul din cei mai importanti lideri politici, dupa 1990, a suferit o viata pentru o cauza, cauza PNT. La Rm Sarat, a stat intr-o celula, singur, a indurat frigul, mizeria, intunericul si teroarea tortionarilor”, ne-a declarat Lilian Ilie, liderul PNŢ-CD Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.