Prefectul Hornea: Este necesară îmbunătățirea activității de Relații cu Publicul

* Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea au prezentat stadiul măsurilor întreprinse în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie pe drumurile publice pe perioada sezonului rece 2011-2012 *

Prefectul Sorin Hornea a cerut instituțiilor deconcentrate din județ o mai bună activitate de Relații cu Publicul, mesajul fiind transmis în cadrul ședinței ședința Colegiului Prefectural ce a avut loc ieri. „Din raportările dumneavostră reiese faptul că, în general, activitatea de relaţii cu publicul din serviciile deconcentrate este bună. Întotdeauna este loc şi de mai bine. Vă rog să ţineţi cont de recomandările specialiştilor din cadrul Instituţiei Prefectului şi să le implementaţi. Cetăţeanul trebuie respectat şi tratat corespunzător și vreau ca ghişeele şi programul de lucru cu publicul să fie în conformitate cu prevederile HG 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul”, le-a transmis prefectul județului  membrilor Colegiului Prefectural.

* Verificări ale subvențiilor acordate de Agenția Județeană de Prestații Sociale*

Directorul Agenției Județene pentru Prestații Sociale (AJPS) Vrancea a prezentat situația aprobării subvențiilor acordate de la bugetul de stat către asociații și fundații. Anul acesta, AJPS Vrancea a aprobat o subvenție de 61.853 de lei pentru Asociația Promotorilor Dezvoltării Locale și 147.000 de lei pentru Asociația Speranța Andradei – Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinț”. Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea, a solicitat aprobarea de către membrii Colegiului Prefectural a unei comisii care să verifice modul de utilizare a acestor fonduri. În unanimitate, acest punct de pe ordinea de zi a fost aprobat.

* Direcția Agricolă a dat raportul la Prefectură *

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Vrancea a prezentat măsurile întreprinse pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor de la legislaţia în vigoare, în domeniul agriculturii şi industriei alimentare. La controalele în pieţe, inspectorii Direcţiei Agricole au descoperit neconcordanţe între datele înscrise în certificatul de producător şi situaţia din teren. „Unii dintre producătorii agricoli care îşi valorifică marfa în pieţe au recolte record pentru suprafeţele pe care le muncesc. Pentru a combate eventuala evaziune fiscală vom propune modificarea legislaţiei în acest domeniu. Propunerea legislativă va fi transmisă Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Finanţelor Publice, dar şi Ministerului Administraţiei şi Internelor”, a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.