Prefectura Vrancea organizează “Sărbătorile creștine prin ochii copiilor”!

Instituţia Prefectului – judeţul Vrancea, Direcţia pentru Cultură și Patrimoniu Naţional, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea și Direcţia Judeţeană de Sport și Tineret Vrancea organizează evenimentul cultural educativ „Sărbătorile creștine prin ochii copiilor”. Elevii vrânceni talentaţi şi creativi, în domeniul artei picturii religioase, vor fi susţinuţi și promovaţi. Elevii pot participa la un concurs de artă plastică, pictură sau grafică, cu teme religioase, pe 12 secţiuni aferente fiecărei luni a anului. Lucrările premiate la fiecare secţiune vor fi folosite pentru realizarea unui calendar pentru anul 2012.

Pe 21 decembrie, ora 16.00, la Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia” va fi organizat un vernisaj cu toate lucrările premiate. După expoziţie, elevii vor susţine un concert de colinde.

« Vrem să-i sprijinim pe tinerii talentaţi din judeţ, atât pe cei care pictează, cât şi pe cei care au voci deosebite. Am decis să organizăm acest eveniment pentru a descoperi elevii înzestraţi şi creativi, în domeniul artei picturii religioase, din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru a le trezi spiritul concurenţei. Vrem să aducem un strop de bucurie tuturor vrâncenilor şi îi aşteptăm să regăsim atmosfera sărbătorilor de iarnă la concertul de colinde care va fi susţinut de cele mai valoroase formaţii corale de elevi din judeţ, Corul de cameră „Voces Juventutis” – Liceul de Artă „Gh. Tăttărescu”, Corul  „Mica pastorală” – Liceul Pedagogic Focşani,  Corul de cameră al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu şi Corul „Sf. Nectarie” Ghimiceşti – Şcoala cu clasele V-VIII Fitioneşti.  Intrarea la „Sărbătorile creștine prin ochii copiilor” este liberă, aşa că aşteptăm să ne bucurăm împreună« , a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.