Primăria modernizează rețeaua de termoficare din Focșani!

În cadrul proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare – Etapa a II-a se efectuează înlocuirea conductelor vechi, procurarea și montarea conductelor preizolate pentru distribuția energiei termice în scopul reducerii pierderilor și creșterii eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, valoarea totală a acestuia fiind de 70.030.293,09 lei.

„Din păcate, cu privire la aceste lucrări au apărut în mediul on line fotografii și informații eronate, lăsând cetățenilor impresia că înlocuirea nu s-ar face cu instalații noi, ci cu unele ruginite. Tocmai de aceea, trebuie să informăm opinia publică asupra faptului că TOATE conductele, instalațiile și echipamentele care se montează în cadrul proiectului sunt noi, sunt verificate din punct de vedere calitativ și respectă specificațiile proiectului tehnic“, spune primarul Cristi Misăilă, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook.

Potrivit acestuia ceea ce unii focșăneni poate că au văzut nu sunt decât țevile care fac parte din circuitul PROVIZORIU, nicidecum cele care vor fi montate permanent. Practic, în această situație, antreprenorul nu a făcut decât să respecte întocmai procedurile de execuție pentru înlocuirea conductelor de termoficare:

1. Se decopertează canalul termic și se descoperă conductele vechi.

2. Se realizează un circuit PROVIZORIU pentru a putea demonta conductele vechi fără întreruperea alimentării cu energie termica. Circuitul provizoriu este prevăzut cu țevi de oțel refolosite, robineți și aparatură de control.

3. Se demontează și se scot din canalul termic conductele vechi.

4. Se instalează în canalul termic conducte noi, preizolate, cu sistem de semnalizare și transmitere avarii și parametri de funcționare.

5. Se demontează circuitul provizoriu și se conectează CONDUCTELE NOI la sistemul de termoficare.

După demontarea circuitului provizoriu, țevile utilizate se folosesc pentru realizarea unui nou circuit provizoriu pe următorul tronson și tot așa mai departe.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.