Primul ministru CIOLACU la Focșani: 200 milioane de euro pentru finanțarea noului spital județean!

* Primul ministru Marcel CIOLACU a fost astăzi în vizită la Spitalul Județean Sf. PANTELIMON Focșani * În opinia sa Unitatea Primiri Urgențe Focșani poate fi o secție exterioară, ca la Buzău * „Cele două spitale, din Focșani și Buzău, sunt identice, este cea mai bună soluție și nu este un proiect foarte mare“ * „Noul Spital Județean, după ce va fi construit, trebuie să fie în subordinea Consiliului Județean“ *

Alături de primul ministru au fost prefectul județului Marius IORGA, președintele PSD Vrancea – Nicușor HALICI, primarii din Focșani – Cristi MISĂILĂ și Odobești – Daniel NICOLAȘ, directorul Direcției de Sănătate Publică – dr. Cătălin GRAUR precum și conducerea Spitalului Sf. Pantelimon.
„Avem de închis la Focșani o investiție de 200 milioane euro în perioada următoare. Avem acordul semnat de Guvernul României cu Banca Europeană de Investiții, la fel ca spitalul din Botoșani. O să vină și centrul de excelență pe învățământul dual aici și automat cu finalizarea autostrăzii A7, după cum bine știți primul tronson pe care dorim să-l dăm în circulație până la sfârșitul anului este Buzău – Focșani. Se intră într-un ritm mare de dezvlotare. Nu poți să ai dezvoltare fără învățământ și fără sănătate. Nu poți să ai pretenții să se întoarcă românii acasă dacă nu au locuri de muncă bine plătite. Investițiile vin la pachet cu infrastructura. Este adevărat că, în această perioadă, cele mai multe investiții au venit în Moldova și cu certitudine acest ritm va fi continuat.
Cred că locul Spitalului Județean și aici vorbesc administrativ, după ce va fi construit, trebuie să intre în subordinea Consiliului Județean iar actul medical, cum este și normal, să fie coordonat de Ministerul Sănătății.Clădirea actuală este depășită moral și ca circuite, dar ca aparatură am înțeles că au fost făcute investiții. Spitalele din Focșani și Buzău sunt identice ca și configurație. La Buzău am văzut acea UPU făcută ca o insulă, ca o extindere total separată. Și acolo au avut aceiași problemă. Și cred că nu este un proiect foarte mare și este cea mai bună soluție și aici dar, repet, administrarea trebuie să fie la autoritățile locale. Primarul și președintele Consiliului Județean să ducă acest efort împreună pentru că ei cunosc cel mai bine specificul. Sunt investiții majore în sănătate cum nu au mai fost făcute până acum, sumele alocate depășesc 5 miliarde de euro“, a declarat primul ministru Marcel CIOLACU, în vizita sa de la Spitalul Județean Sf. PANTELIMON Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.