Principele Radu la deschiderea anului şcolar la Adjud!!!

ASR Principele Radu al Romaniei va asista la deschiderea anului scolar in Adjud, judetul Vrancea. Intalnirea cu tinerii cititori si cu parintii lor va avea loc la Scoala Gimnaziala „Principele Radu” (Str. Tudor Vladimirescu, nr. 7A) incepand cu ora 12.00, in prezenta Primarului orasului.
ASR Principele Radu va vorbi despre un program alternativ de lectura propus de Curtea Veche Publishing prin colectia “Cartile copilariei”, o serie de repovestiri pe intelesul copiilor ale marilor opere literare. Sustinand initiativa editurii Curtea Veche, Casa Regala a Romaniei doreste sa readuca lectura printre placerile celor mici si sa traga un semnal de alarma intregii societati.

ASR Principele Radu, Ambasador al colecției “Cărțile copilăriei” (Curtea Veche Publishing), va participa și în cursul acestui nou an școlar la o serie de întâlniri cu părinții și copiii în școli din întreaga țară. Întâlnirii din Adjud de pe 16 septembrie îi va urma în aceeași zi o întâlnire la Buzău.
Colecţia “Cărţile copilăriei” a fost lansată la Curtea Veche Publishing pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Seria include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Astfel, Curtea Veche Publishing, cu sprijinul Casei Regale a României, pune bazele unui program alternativ de lectură, la nivel naţional.
Încurajându-i pe cei mici să ia contact de la vârste fragede cu versiunile simplificate ale marilor opere literare, părinţii le pot deschide copiilor apetitul pentru lectură, un apetit ce va putea fi dezvoltat cu uşurinţă la vârste mai mari. Printre titlurile publicate până în acest moment se numără: “Peter Pan”, “Aventurile lui Sherlock Holmes”, “Marile speranţe”, “Black Beauty”, “Cocoşatul de la Notre-Dame”.
Toate volumele seriei apar cu un mesaj pentru părinți din partea Alteței Sale Regale.
“Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României)

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.