Procesatorii de struguri controlaţi la modul de determinare a concentraţiei de zahăr din fruct!!!!

Marii cumpărători de struguri din judeţul Vrancea vor fi verificaţi de către Serviciul Judetean de Metrologie Legală în privinţa modului de determinare a concentraţiei de zahăr din struguri. Este prima acţiune de acest fel din ultimii ani, până acum ţinta autorităţilor fiind pieţele neautorizate.

Primarii unităților administrativ teritoriale din județ, în special cele care sunt limitrofe drumului European 85, pot solicita cu titlul de împrumut gratuit SC Administrației Piețelor SRL Focșani un cântar etalon pentru eliminarea oricăror tentative de furt la cântar de către comercianți.
De asemenea reprezentanții Serviciului Judetean de Metrologie Legala Vrancea vor întreprinde o acțiune de verificare a modului prin care se determină concentrația de zahăr din struguri de către procesatorii care achiziționează struguri
Pe lângă acestea inspectori ai O.P.C. Vrancea împreună cu polițiștii din comunele pe raza cărora sunt amplasate aceste puncte de comercializare a strugurilor vor verifica și ei cum se desfășoară activitatea de comerț din zonă.
Toate aceste măsuri au fost decise de prefectul Cătălin Kanty Popescu și subprefectul Cristi Misăilă care s-au întâlnit marți, 10 septembrie 2013, la sediul Instituției Prefectului Vrancea cu managerii D.A.D.R., O.P.C, conducerea Asociației Comunelor, a I.P.J. și reprezentantul Serviciului Judetean de Metrologie Legala Vrancea.
Tema întâlnirii a fost identificarea modalităților de sprijin a producătorilor de struguri pentru libera comercializare a acestora în condiții de siguranță.
În urma ședinței s-au adoptat măsurile de mai sus pentru sprijinirea viticultorilor. Tot cu această ocazie s-a reamintit că pe platforma de informații electronice (intranet) a Instituției Prefectului Vrancea, unde au acces toate primăriile din județ, se găsesc postate documentele necesare ce trebuie completate de producătorii de struguri pentru eliberarea sau reînoirea carnetelor de viticultor, documente fără de care nu se poate comercializa acest produs.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.