PSD lansează o acţiune de ajutorare a sinistraţilor!!!

* Colectarea ajutoarelor se face la sediul PSD situat pe Bd-ul Republicii nr. 13 * Inspectoratul Şcolar Judeţean tocmai a anunţat că şcolile din Vrancea rămân închise luni şi marţi din cauza CODULUI PORTOCALIU de ninsoare *

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan a anunţat demararea unei campanii de întrajutorare destinată persoanelor blocate în satele acoperite de zăpadă. „Ninsorile abundente din ultima săptămână şi managementul defectuos al autorităţilor guvernamentale au făcut ca în acest moment să avem în judeţul Vrancea, localităţi izolate şi câteva zeci de mii de oameni sinistraţi. Sunt oameni care de zile bune suferă de frig, foame şi sete. Este de datoria noastră să încercăm să îi ajutăm. Toţi cetăţenii Focşaniului precum şi cei din judeţ sunt aşteptaţi să aducă tot ceea ce poate fi de ajutor celor blocaţi în propriile case. Cu acestă ocazie ţin să mulţumesc şi celor care sunt deja printre sinistraţi dar şi tuturor celor care vor dovedi, cu siguranţă, că în Vrancea doar casele şi drumurile au fost acoperite de zăpadă, nu şi omenia”, a declarat Marian Oprişan.

* Şcolile rămân închise luni şi marţi *

Inspectoratul Şcolar Judeţean tocmai a anunţat că şcolile din Vrancea rămân închise luni şi marţi din cauza CODULUI PORTOCALIU de ninsoare. „Cred că este cea mai bună măsură pentru că avem, din nou, cod portocaliu de ninsoare. Elevii ar fi putut ajunge la şcoală dar nu cred că s-ar fi putut întoarce acasă. Este decizia cea mai bună pentru siguranţa lor”, a anunţat Iordache Bostan, inspectorul general al ISJ Vrancea.

* Prefectura distribuie şi ea alimente *

Prefectul Sorin Hornea spune că se continuă intervenţia la toate urgenţele medicale, fie pe arterele rutiere, fie pe calea aerului. „De asemenea sunt continuate acţiunile de deblocare şi în restul localităţilor din judeţul Vrancea în care mai sunt probleme. Se intervine  permanent cu utilajele de deszăpezire pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale, astfel încât acestea să fie menţinute în stare de circulaţie şi, progresiv, zăpada să fie îndepărtată de pe întreaga parte carosabilă. Se distribuie alimente către localnicii din judeţ care sunt sau au fost izolaţi în urma căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului. Cu ajutorul cadrelor MapN, Jandarmeriei şi ISU oferim asistenţă persoanelor vârstnice sau aflate în dificultate, prin îndepărtărea zăpezii sau gheţii din curţi, imobile, căi de acces către surse de apă sau magazii cu lemne”, declară şi prefectul Sorin Hornea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.