Războiul gigacaloriei de la Focşani se mută la Tribunal!!!

* Prefectul Sorin Hornea, va ataca luni în instanţa de contencis administrativ Hotărârile Consiliului Local al municipiului Focşani nr. 286/2011 şi nr. 152/2011, ambele privind aprobarea preţului de facturare al energiei termice livrate în sistem centralizat * Până la lămurirea situaţiei focşănenii vor plăti gigacaloria la preţul de anul trecut, aproape jumătate din cel de 399, 21 de Ron cât este la momentul actual * Primăria spune că, la preţul de anul trecut Focşaniul poate rămâne fără căldură în această iarnă deoarece nu va avea bani să plătească factura la gaz *

Prefectul judeţului Vrancea consideră că Hotărârea nr. 286/2011 este nelegală deoarece s-a adoptat cu încălcarea actelor normative aplicabile, cât şi a propriului act administrativ adoptat la începutul anului 2011, respectiv Hotărârea Consiliului Local nr. 4/2011 privind asigurarea sustenabilităţii proiectului „Reabilitarea sistemului  de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterea eficienţei energetice”. Prin adoptarea şi punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Focşani nr. 286/2011 se încalcă contractul de finanţare pentru acest proiect.

„Consider nelegală această hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Focşani şi vreau ca până la definitivarea acestui aspect de către instanţa de judecată, focşănenii racordaţi la ENET să nu fie afectaţi. Prin această acţiune se va suspenda punerea în aplicare a noului tarif de  399,21 lei/Gcal. Asta înseamnă că, în continuare, agentul termic furnizat în sistem centralizat va costa 203,20 lei/Gcal. Îi asigur pe focşăneni că Instituiţia Prefectului va face tot ce-i stă în putinţă pentru a veghea la respectarea legalităţii hotărârilor emise de instituţiile administraţiilor publice locale sau judeţene”, a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

De asemenea, prefectul consideră că cele două acte administrative, cu aplicativitate generală, au fost adoptate cu încălcărea dispoziţiilor Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, iar cetăţenilor le-a fost încălcat dreptul la o informare corectă asupra problemelor de interes care îi privesc în mod direct. “Focşănenii nu au ştiut despre aceaste noi prevederi de majorare a costului din timp, nu au putut să ia hotărâri personale privind  modul în care să-şi încălzească locuinţele în această iarnă şi nici nu au putut să dezbată noile preţuri ale gigacaloriei din faza de proiect”, a mai afirmat Sorin Hornea.

* PD-L Vrancea de acord cu demersul prefectului Hornea *

“Organizaţia Vrancea a Partidului Democrat Liberal îşi exprimă satisfacţia cu privire la atacarea în contencios, de către Prefectul judetului, a hotărârii de majorare a preţului la energia termică furnizată în sistem centralizat în municipiul Focşani. Considerăm acest gest o victorie a legalităţii şi normalităţii, într-un oraş în care administraţia Bacinschi nu mai are de multă vreme idee despre problemele reale ale cetăţenilor.

PDL a atras atenţia în dese rânduri că tariful pentru căldură, de 399,21 lei/gcal, asumat de Marian Oprişan şi Nini Săpunaru în calitate de copreşedinţi ai USL şi susţinut de PSD şi PNL în Consiliul Local Focşani, este mult peste limita suportabilităţii majorităţii populaţiei. Acest preţ loveşte tocmai în clientii bun platnici ai ENET şi va duce mult mai aproape de faliment societatea de termoficare, punând în pericol încălzirea populaţiei în acest sezon rece”, spun deputaţii Alin Tăşculescu şi Răzvan Mustea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.