Rezultate deosebite ale elevilor vrânceni la Olimpiada Națională de Limbă Franceză şi de Limbi Romanice

* Etapele naționale ale Olimpiadelor de Limbă Franceză și Limbi Romanice, clasele VII-XII, s-au desfășurat la Cluj, în perioada 9-13.04.2023 *

Lotul extins, format din 16 elevi, cu aptitudini deosebite în domeniul competențelor lingvistice și interculturale în limba franceză, italiană și spaniolă, a dat dovadă de ingeniozitate și creativitate ce au rezultat din munca și efortul susținut. Motivația de a face performantă, dinamismul și determinarea lor s-au concretizat prin obținerea unor rezultate remarcabile.

Olimpiada Națională de Limba franceză:

➢Clasa a X-a, elevul GHINDAR ROBERT-PETRUȘ, de la Liceul Teoretic “Ioan Slavici”, Panciu, coordonat de doamna profesor Elena MANOVICI, a obținut MENŢIUNE.

Olimpiada Națională de Limba spaniolă:

➢Clasa a X-a, elevul BOSTAN MIHAIL, de la Colegiul Național “Emil Botta”, Adjud, coordonat de doamna profesor Georgiana MATEIU, a obținut PREMIUL I.

➢Clasa a X-a, eleva GHENUCHE PAULA, de la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret”, Focșani, coordonată de doamna profesoară Georgiana MATEIU, a obținut PREMIUL al II-lea.

Olimpiada Națională de Limba italiană:

➢Clasa a VIII-a, eleva Păiuș Ana-Maria, de la Școala Gimnazială “Ion Basgan”, Focșani, coordonată de doamna profesoară Adriana BRATU, a obținut MENȚIUNE.

➢Clasa a IX-a, eleva SARAGEA DIANA, de la Colegiul Național “Unirea”, Focșani, a obținut MENȚIUNE

Olimpiadele Naționale de Limba Franceză și Limbi Romanice, reunite pentru prima dată în același loc, au reprezentat un prilej minunat pentru tineri de a se întâlni, de a lega prietenii cu alți colegi pasionați de studiul limbilor moderne.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea adresează felicitări tuturor elevilor, cadrelor didactice, profesorilor însoţitori ai celor două loturi naţionale, dar şi părinţilor care au susținut întregul parcurs educațional al acestor tineri înclinați către educația de cel mai înalt nivel, aducând prestigiu școlilor din care fac parte.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.