Rompetrol începe forajele în perimetrul Focșani!!!

* Sonda de la Fitionești este prima în afara granițelor Kazahstanului * În acest an se vor investi în acest proiect 10 milioane de dolari și 17,5 milioane dolari anul viitor *

Grupul Rompetrol, prin divizia de Upstream, va începe în perioada următoare lucrările de foraj la prima sonda de prospecțiune geologică din perimetrul Focșani, se afirmă într-un comunicat de presă. Acest perimetru este în concesiunea companiei Rompetrol din 2005, alături de alte 4 perimetre de explorare geologică pe teritoriul României și anume Greșu, Nereju, Satu Mare și Zegujani. Sonda de exploare Kaz 1 este amplasată în partea de Nord-Vest a perimetrului, în apropierea localității Fitionești și va avea o adâncime proiectată de aproximativ 4.200 de metri.
În același timp, pentru continuarea cercetării potențialului petrolifer al perimetrului, compania intenționează să deruleze un program de achiziție date seismice 2D (minim 200 Km) în zona de sud-vest (structura Pruneni).
“Este un pas important pentru industria de petrolul și gaze a Kazahstanului și a companiei naționale KazMunayGas (KMG), prima sondă în afara granițelor sale. Până în prezent, operațiuni de acest gen s-au efectuat, în mod exclusiv, numai pe câmpurile petrolifere din Kazahstan. Aceasta reprezintă o nouă etapă în strategia de dezvoltare a Grupului Rompetrol, parte a obiectivului pe termen lung al KMG, de a fi între primele 30 de mari companii de petrol și gaze din lume”, a declarat Zhanat Tussupbekov, director general al Grupului Rompetrol.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.