Sancțiuni în PSD Vrancea după votul de plafonare a salariilor din CJ!!!

* Cătălin GHEȚU și Nicușor BLÎNDU, cei doi consilieri județeni PSD care au absentat de la ședința în care s-a aprobat plafonarea salariilor angajaților CJ, au fost sancționați astăzi cu avertisment de organizația județeană a partidului * Ședința a fost convocată de șeful organizației, Nicușor HALICI, care spune că nu va mai tolera trădările * HALICI spune că ar fi existat amenințări și șantaj ca cei doi să nu participe la vot * În replică Cătălin GHEȚU spune că nu s-au făcut presiuni de niciun fel! * GHEȚU și BLÎNDU sunt salariați ai DGASPC Vrancea, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, condus de Cătălin TOMA (PNL) *

În calitate de președinte al PSD Nicușor HALICI a convocat Biroul Permanent Județean al PSD Vrancea, unde a solicitat sancționarea consilierilor județeni Cătălin GHEȚU și Nicușor BLÎNDU, care au absentat de la ședința Consiliului Județean de joi, 16 februarie. Consecință a absenței lor, nemotivate în opinia lui Nicușor HALICI, a fost adoptarea hotărârii de plafonare a salariilor, inițiată de președintele CJ și PNL, Cătălin TOMA.

Consilierii județeni ai PSD, inclusiv cei doi absenți nemotivat, au avut un mandat politic, să voteze împotriva unei măsuri, considerată de aceștia nedreaptă și contrară principiilor social-democrate.

„Spre deosebire de partidele de dreapta, noi, eu și colegii mei din PSD susținem creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru toți românii. Cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o perioadă dificilă, marcată de crize economice și un război la graniță.

Refuzul celor doi de a participa la un vot important reprezintă o încălcare a statutului dar și o trădare față de colegii din oganizația județeană a PSD, față de principiile social-democrate și, mai grav, față de cetățenii județului Vrancea, pentru bunăstarea cărora milităm. Or, în mandatul meu nu voi tolera niciun act de trădare și voi lua măsuri statutare de fiecare dată, indiferent de justificările pe care le aduc. Omenește, pot înțelege că, așa cum ne-au spus, în cazul de față ar fi existat amenințări, presiuni și chiar șantaj la adresa celor doi.

Cătălin GHEȚU și Nicușor BLÎNDU sunt politicieni cu experiență, care și-au asumat niște obligații odată cu semnarea adeziunii la PSD. Ei fac parte dintr-o echipă care îi poate susține când se confruntă cu situații dificile. În plus, există instituții ale statului care trebuie sesizate ca să ia măsuri împotriva celor care comit asemenea fapte foarte grave.

Având în vedere toate aceste aspecte, BPJ PSD Vrancea a hotărât sancționarea celor doi colegi cu avertisment și de asemeni am luat hotărârea, că orice altă încălcare a statului și a deciziilor statutare din cadrul tuturor organizațiilor PSD Vrancea, vor fi sancționate cu excluderea celor vinovați .

Trebuie și vom face curățenie în organizație și ne vom distanța de cei care încalcă legea, statutul, deciziile statutare adoptate in cadrul organizațiilor și regulamentele interne, precum și în cazul celor care nu împărtășesc principiile social-democrației“, a declarat președintele PSD Vrancea, Nicușor HALICI.

În replică unul dintre cei doi care au fost sancționați – Cătălin GHEȚU, spune că nu a putut participa la ședința cu bucluc și că nu s-au făcut presiuni de niciun fel. „Eu nu am refuzat să particip la ședință și nu au existat presiuni de nici un fel. Așa cum am afirmat și în BPJ, am fost în imposibilitatea de a participa din motive independente de voința mea. Vă solicit să modificați comunicatul (n.r. comunicatul emis de PSD Vrancea după ședința BPJ) conform realității. Am fost, sunt și voi fi alături de echipă“, este mesajul postat de Cătălin GHEȚU.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.