Se pregătește a V-a ediție a Festivalului de teatru tânăr „Ora de teatru“!

* 13 / 17 septembrie 2023 este perioada în care sunteți invitați la cea de a V-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”.
“Ora de Teatru” se va desfașura pe parcursul a cinci zile și va fi prezentă, atât în mediul rural, cât și cel urban, în nouă localități din județul Vrancea (Focșani, Adjud, Odobești, Mărășești, Panciu, Movilița, Pufești, Răcoasa și Vidra) *Festivalul își va continua prezența în spațiile neconvenționale oferite de către partenerii evenimentului, în localitățile în care va avea loc, pentru a duce actul cultural cât mai mult către membrii acestor comunități *

La realizarea evenimentului participă în calitate de parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu, Casa de Cultură Odobești, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă “Elena Doamna” Focşani, Colegiul Național “Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială Movilița, Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială Răcoasa și Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra.
Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.com, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest_oradeteatru/.
Anul acesta va fi oferită publicului și participanților posibilitatea de a se bucura de spectacole de teatru, coregrafie și muzică, ateliere de teatru și relaționare / inteligență emoțională, întâlniri cu personalități din teatru și social, colocvii vocaționale, dar și lansări de carte, în aer liber.
Ediția din acest an va reuni copii cu autism și hipoacuzici, elevii instituționalizați, elevii de gimnaziu și liceenii din județul Vrancea, precum și liceeni din țară și diaspora, dar și studenți la teatru.
Accesul la toate activitățile, indiferent de locație, va fi liber, în limita locurilor disponibile, astfel încât să se desfășoare în condiții de siguranță a participanților.
Este o ediție care va promova atât educația nonformală prin teatru, cât și terapia prin teatru. Festivalul își dorește ca să continuie, prin activitățile sale, deschiderea interesului membrilor comunităților locale către cultură și artă, utilizarea spațiilor neconvenționale pentru manifestările culturale și întâlnirile cu membrii comunităților, promovarea imaginii județului Vrancea.
Proiectul cultural este finanțat de Consiliul Județean Vrancea și realizat de Asociația Protha Panciu în parteneriat cu Facultatea de Litere și Arte Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală.
Complexul Turistic Zaga Zaga Sat – Delta Siretului este sponsorul principal al evenimentului și găzduiește cea de-a V-a ediție a festivalului. Sponsor de drum lung și stabilitate este Vexio. Sponsor de mobilitate va fi Grupul Autonom.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.