Seminar despre jurnalismul on-line din Vrancea

* Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită ziariștii vrânceni, joi, 14 aprilie a.c., la o întâlnire destinată profesioniștilor din media din județul nostru, pentru a discuta despre situația mass media în 2011 * Întâlnirea va avea loc la Pensiunea Dana  începând cu ora 17.30.

Ioana Avădani, director executiv al CJI, Cristina Lupu, coordonator de programe al CJI și Ștefan Voinea, expert media vor media discuții despre necesitatea dezvoltării jurnalismului online în România, creșterea compețentelor media și digitale ale publicului, autoreglementarea mass media, precum și numeroasele inițiative legislative cu privire la presă din 2010 si 2011. În perioada 10 – 16 aprilie, reprezenzanții CJI se vor întâlni cu profesioniștii media din Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Focșani, Brăila și Galați.

Este pentru cel de-al treilea an când CJI organizează astfel de întâlniri destinate presei locale. Întâlnirile cu profesioniștii din presa locală permit Centrului pentru Jurnalism Independent să “ia pulsul” comunității profesionale și să identifice tendințele pieței de media locale. Dezvoltarea jurnalismului online, a diferitelor platforme tehnologice de furnizare a conținului mediatic este una din preocupările majore ale CJI și constituie tema mai multor programe derulate în ultimele luni. În luna martie au avut loc discuții similare și cu jurnaliștii, editorii și patronii din Craiova, Deva, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Brașov. Vizitele fac parte din programul Jurnalism non-linear, coordonat de CJI în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2011. Programul vizează profesionalizarea jurnaliștilor, creșterea ofertei de produse multimedia la nivelul presei și, nu în ultimul rând, consolidarea unor practici deontologice transparente și responsabile.

În 2010, CJI a organizat, ca parte a acestui program, prima ediție a cursurilor de jurnalism non-linear, la care au participat profesioniști din media locale și centrale. Programul Jurnalism non-linear este finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Ambasada Statelor Unite la București și sprijinit de Adobe Systems România, Cisco România și Soundslides.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.