Sistem de management al traficului pe Calea Moldovei, Calea Munteniei și B-dul București, prin PNRR

* Municipiul Focșani a obținut o nouă finanțare prin PNRR, Componenta 10 – Fondul Local *

„Miercuri, 19 octombrie 2022, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat primele proiecte finanțate pe Componenta 10, printre acestea numărându-se și “Extinderea sistemului de management integrat al traficului și prioritizarea transportului public, inclusiv măsuri de monitorizare a parametrilor de mediu și reducerea poluării”, un proiect în valoare de 6,297,363.98 lei (TVA inclus)“, spune primarul municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ.

Proiectul este o continuare firească a unui alt proiect european “Implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare în Municipiul Focșani”, Cod SMIS 128809, care își propune următoarele rezultate:

• implementarea componentei de trafic management – 30 intersecții/treceri de pietoni semaforizate și monitorizate video;

• implementarea componentei de acordare a priorității pentru vehiculele de transport public în 30 de locații semaforizate;

• implementarea componentei de informare – 6 locații în care se instalează panouri cu mesaje variabile;

•implementarea componentei de identificare automată a numerelor de înmatriculare – 6 locații în care se instalează camere LPR.

Proiectul se derulează pe următoarele artere: B-dul Unirii; B-dul Independenței; Str. Mărășești; Str. Cuza Vodă; Str. Bucegi. În vederea creșterii fluidității traficului, reducerii timpului de călătorie pentru transportul public și creșterea condițiilor de siguranță pentru participanții la trafic, proiectul “Extinderea sistemului de management integrat al traficului și prioritizarea transportului public, inclusiv măsuri de monitorizare a parametrilor de mediu și reducerea poluării” finanțat prin PNRR, își propune extinderea sistemului de management al traficului pe Calea Moldovei, Calea Munteniei și B-dul București, în sensul realizării unui management adaptiv al traficului și prioritizarea transportului public, inclusiv instalarea de senzori pentru monitorizarea parametrilor de mediu și asigurarea integrării și prelucrării datelor colectate de aceștia. Municipiul Focșani a implementat și proiectul strategic “Planificarea și managementul mobilității urbane durabile prin elaborarea PMUD”, cod SIPOCA/MySMIS 768/ 136071, finanțat prin POCA 2014-2020, în cadrul căruia a fost elaborat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru perioada 2021-2027, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Focșani nr. 109 din 31.03.2022. Prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă au fost definite strategii, politici, proiecte și priorități pentru un transport durabil.Planul propune o viziune strategică, care să ofere o descriere calitativă a viitorului urban dorit și să definească obiective concrete, măsurabile, ținte bine gândite, toate înglobate într-o strategie generală de dezvoltare, iar proiectele privind realizarea sistemului de management integrat al traficului și prioritizarea transportului public sunt componente din cadrul acestui plan. Municipiul Focșani are în implementare 60 de proiecte europene, 47 dintre acestea sunt pe diverse axe de finanțare – POR/POCA și 13 sunt proiecte finanțate prin PNRR. În total, vorbim de fonduri europene de aproximativ 157 milioane Euro.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.