SMURD Panciu și cel de la Vidra au împlinit 11 ani!

* La data de 6 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, aniversează 11 ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) în cadrul Staţiilor de Pompieri Vidra şi Panciu *

Prin extinderea acestui serviciu, în aprilie 2012, la cele două subunități, s-a reușit să se asigure acordarea primului ajutor calificat pe întreg teritoriul judeţului, înregistrându-se astfel o scădere a timpului de răspuns la solicitări, o creştere a capacităţii de intervenţie şi a calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor.

Funcționarea S.M.U.R.D. Vrancea este asigurată din punct de vedere operațional de către I.S.U. Vrancea, iar din punct de vedere medical coordonarea este asigurată de către U.P.U. – S.M.U.R.D. Vrancea, echipajele S.M.U.R.D. acţionând pentru: permiterea accesului personalului de intervenție, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt, sau se presupune a fi în pericol iminent.

Experiența acumulată în cei 11 ani de luptă contracronometru pentru salvarea vieții celor aflați în dificultate, precum și miile de intervenții reușite, constituie dovada profesionalismului și devotamentului. Sub deviza “Cine salvează o viaţă salvează o lume întreagă”, paramedicii vrânceni vor continua să-şi facă datoria ca adevăraţi salvatori, indiferent de riscurile la care se expun.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.