Sprijin pentru curățarea parcurilor din Mărășești de la voluntari din Spania, Franța și Turcia!

* În cadrul Festivalului de Voluntariat inițiat de Asociația Voluntariat Pentru Viață, elevii clasei a IV-a A ai Școlii gimnaziale Ecaterina Teodoroiu Mărășești în parteneriat cu Clubul Copiilor Mărășești, au inițiat o activitate de ecologizare a parcurilor din orașul Mărășești *

La acțiune au participat peste 140 de elevi din ciclul primar, însoțiți de cadre didactice. Copiii au fost sprijiniți de voluntari din Spania, Franța și Turcia prin proiectul Architects of Change finanțat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, gestionat în România de ANPCDEFP. De asemenea, Profi Mărășești a venit în ajutor, oferindu-le copiilor câte o prăjitură pentru efortul depus.
Această activitate a constat în curățarea și colectarea deșeurilor din parcurile orașului, având ca scop creșterea gradului de respect față de mediul înconjurător. Elevii au fost împărțiți în echipe și au lucrat sub îndrumarea cadrelor didactice și a voluntarilor ESC, care i-au învățat cum să identifice și să colecteze deșeurile în mod responsabil.
În timpul activității de ecologizare, elevii au învățat despre importanța protejării mediului înconjurător și despre impactul pe care îl au acțiunile noastre asupra naturii. De asemenea, au fost încurajați să gândească la soluții pentru a reduce cantitatea de deșeuri și a proteja mediul înconjurător.
„Activitatea a fost un succes, iar parcurile orașului arată acum mai curate și mai frumoase datorită eforturilor elevilor. Prin această activitate, elevii au învățat că fiecare persoană poate face o diferență prin acțiuni mici și constante, iar protejarea mediului înconjurător trebuie să fie o prioritate pentru toți“, au transmis cadrele didactice participante.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.