Sprijin pentru persoanele cu autism – Duminică veniţi la Marşul Autismului!!!

Asociaţia Speranţa Andradei din Focşani, Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ” va derula pe parcursul lunii aprilie o campanie de conştientizare a autismului

Cu acest prilej vor fi organizate mai multe evenimente:
Marşul Autimului – 1 aprilie, ora 18.00.
Iluminarea în albastru a Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia, 1 aprilie, ora 20.00. Acţiuni similar se vor derula simultam în cele mai mari oraşe din ţară.
Campanie de informare în şcoli. Specialiştii din cadrul centrului vor merge în fiecare şcoală din Focşani şi vor discuta cu elevii despre autism şi posibilităţile de intregrare a copiilor cu autism în şcoală. Acţiunea se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Vrancea şi toate şcolile generale din Focşani.
Să pictăm în culorile autismului, vineri 6 aprilie, ora 17.00, la Promenada Mall. Vom picta, împreună cu elevii din şcoli şi licee un banner mare ce va fi apoi expus pe faţada Promenadei Mall pe toată durata lunii aprilie
Atelier interactiv de creaţie, 4 -5 aprilie, orele 17.00 -20.00, la Promedana Mall. Activităţi interactive cu şi pentru copii. Invitaţi speciali copiii de la grădiniţa Regatul Poveştilor.
Vis albastru. Eveniment caritabil, sambata 7 aprilie, ora 18.00, la Promenada Mall. Artişti plastici renumiţi din ţară au donat câte o lucrare ce va fi scoasa la licitaţie în beneficial copiilor cu autism. Toate fondurile strânse vor fi donate centrului “Micul Prinţ”. Cu acest prilej vor primi diplome de recunoştinţă toţi cei care au susţinut activitatea centrului de-a lungul timpului.
Campanie de conştientizare, în parteneriat cu Promenada Mall şi Carrefour. Pe toată durata lunii aprilie vor fi postate plăcuţe cu mesaje despre autism pe culoarele de la Promenadă, iar la casele de marcat de la Carrefour, fiecare client va primi un fluturaş cu informaţii relevante despre primele semne ale autismului.
În România, la fiecare 7 ore se naşte un copil cu autism. Potrivit estimărilor internaţionale, rata tulburărilor din spectrul autism este de 1 la 100 copii, 4 din 5 copii sunt băieţi. În anul 2008, Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind “Ziua internaţională de conştientizare a autismului”. De atunci, această zi este marcată anul cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare al publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism şi ale familiilor lor.
Asociaţia Speranţa Andradei din Focşani, prin Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “icul Prinţ” oferă servicii unui număr de peste 80 beneficiari lunar, copii cu vârste cuprinse în 1 şi 12 ani din judeţele Vrancea, Buzau, Galaţi, Tulcea, Botoşani, Piatra Neamţ şi Suceava.
Parteneri principali : Promenada Mall, Carrefour.
Parteneri : Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Consiliul Judeţean Vrancea, Consiliul Judetean al Elevilor, DGASPC Vrancea, Inspectoratul Şcolar Vrancea, Primăria Focşani.
Parteneri Media : Adevărul, Focus Tv, Focus FM, Monitorul de Vrancea, Ziarul de Vrancea
Sponsori : Grup de firme Trust LF, Vinexport, Rodistrib, Tipografia Prest Grup International

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.