Telenovela Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret s-a terminat!

* Contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare Vrancea a fost semnat de către președintele Consiliului Județean, Cătălin TOMA, și de Adrian SCARLAT, directorul general al firmei ECO SUD SA câștigătoare a licitației publice organizată de Consiliul Județean * Practic gestiunea deșeurilor în județul Vrancea a fost preluată astăzi de către societatea ECO SUD SA * Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret – care va fi gestionat de Grupul ECO Sud SA din 12 septembrie 2023 – deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori *

”După 15 ani de la startul proiectului, semnăm astăzi un contract care va pune Vrancea pe un alt drum în ceea ce privește deșeurile. Creăm premizele unor avantaje pentru vrânceni, în condițiile în care deșeurile nu vor mai fi duse la gropi de gunoi din afara județului. Ne dorim o colaborare foarte bună cu UAT-urile din Vrancea, scopul fiind acela de a asigura servicii de calitate la prețuri rezonabile. Avem în vedere și protejarea mediului, prin acțiunile de reciclare selectivă a deșeurilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA.

ECO SUD SA are un portofoliu de șapte Centre de Management Integrat al Deșeurilor: Vrancea, Bacău, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Neamț și București. Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret va fi operat de firma respectivă, aceasta urmând a se ocupa de stația de sortare, de compostare și depozitare, dar și de activitatea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale si cele similare de la Focșani, Adjud, Vidra și Gugești.

Societatea ECO SUD SA are peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor, angajându-se să respecte și să mențină standardele de performanță la care a ajuns în urma activităților similar derulate în alte județe. “Județul Vrancea reprezintă un punct stategic pentru Eco Sud în zona Moldovei, alături de Bacău și Neamț. Eco Sud SA investește continuu în tehnologii de ultimă generație pentru că obiectivul nostru declarat este sortarea și reciclarea deșeurilor. Venim cu o echipă de profesioniști, ingineri și specialiști în mediu, cu o experință de peste 10 ani în domeniu, și ne dorim să avem o colaborare cât mai bună cu cei din administrația publică locală pentru atingerea obiectivelor comune pe care ni le-am propus”, au precizat reprezentanții firmei.

Astfel, în județul Vrancea vor fi asigurate pentru locuitorii județului Vrancea servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.