Trăşculescu cere consilierilor locali căldură mai ieftină pentru focşăneni!

* In opinia PDL, pretul caldurii furnizate populatiei de ENET Focsani in 2012 ar trebui sa fie unul mai mic, si anume 225 lei/Gcal. Acesta corespunde politicii tarifare pentru energia termica in perioada 2011-2028, aprobata chiar de CL Focsani la sfarsitul anului 2010 *

PDL condamna modul absolut neprofesionist si iresponsabil in care majoritatea USL, care conduce Primaria Focsani, se joaca de-a tariful enegiei termice pentru populatie. Potrivit preşedintelui PD-L Vrancea, Alin Trăşculescu, pretul aprobat de consilierii USL, 285 lei/Gcal , nu are la baza nici o analiza economica serioasa si, mai mult decat atat, fundamentarea lui are la baza informatii false legate de pretul de productie practicat de ENET SA incepand cu 1 ianuarie 2012. Desi acest lucru a fost semnalat in sedinta de consilierii democrat-liberali, orgoliul politic al USL a fost mai important decat a recunoaste o greseala care le apartine in intregime.
Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, considera ca ceea ce s-a intamplat ieri in sedinta Consiliul Local este nu numai un act de incompetenta administrativa, dar si unul de rea-vointa din partea majoritatii USL.
“Nu pot sa calific altfel decat incompetenta ceea ce face Primaria Focsani. In mapa     de sedinta, intr-un proiect de hotarare se face referire la un pret de producere,     transport, distributie si furnizare a energiei termice de catre ENET in valoare de 399,21     lei/gcalorie. Acest pret, cum aflam dintr-un alt proiect de     hotarare din aceeasi mapa de     sedinta, nu mai este de actualitate incepand cu 1.01.2012, pentru ca ANRE si ANRSC a     avizat pentru ENET Focsani un pret de productie mai mic, de 376 lei. In concluzie,     toata argumentatia primarului Bacinschi privind efortul bugetar care trebuie facut     pentru suportarea unui pret de 285     lei/gcal s-a bazat pe date gresite, nereale.     Primaria poate suporta un pret mai mic pentru populatie decat cel aprobat astazi de     consilierii USL. Probabil pentru domnul primar si consilierii USL nu conteaza o     diferenta de cateva miliarde. Pentru mii de     focsaneni aceasta poate face     insa diferenta     intre a ingheta de frig in apartamente sau nu”, a declarat deputatul Alin Trasculescu.
Reamintim faptul ca PDL a cerut in repetate randuri Primariei Focsani sa coreleze pretul energiei termice cu gradul real de suportabilitate al populatiei, asa cum s-a angajat atunci cand a obtinut finantarea europeana  pentru modernizarea ENET. In ciuda acestui fapt, majoritatea USL a aprobat anul trecut eliminarea subventiei de la bugetul local si majorarea pretului caldurii pana la pretul de 399,21 lei/Gcal. In urma sesizarii consilierilor PDL privind nelegalitatea hotararii, Prefectura Vrancea a atacat-o in instanta si a suspendat aplicarea ei.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.