Trăşculescu: Putin fair –play, domnule Dumitrescu!

Recentul incident, de o violenta extrema, de la meciul de fotbal Petrolul Ploiesti –Steaua, a facut sa curga rauri de cerneala in numai cateva zile. Nu doar  presa nationala sau cea de specialitate a dezbatut subiectul, ci si cea internationala, socata de nebunia la care s-a ajuns pe stadioanele romanesti.
Declarativ, toata lumea este acord cu privire la necesitatea luarii unor masuri dure in ceea ce priveste huliganii de pe stadioane. Toata lumea este acord ca “legea Dragomir”, utila la vremea ei, a fost depasita ea insasi de situatie si ca trebuiesc inasprite regulile si masurile de prevenire. Evenimentul de la Ploiesti nu mai este demult un incident izolat. Trebuie facut ceva, si inca repede.
In tot acest timp,un proiect legislativ al carui autor sunt si  care vrea sa faca tocmai aceste lucruri sta blocat, de mai bine de un an si jumatate, in sertarele Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor. Comisie care il ca presedinte pe Cristian Dumitrescu, intamplator tot deputat de Vrancea, din partea PSD.
Sunt absolut convins ca tergiversarea lui Cristian Dumitrescu in a analiza proiectul are doar o motivatie politica. Sincer, ma asteptam ca macar episodul sangeros de la meciul Steaua-Petrolul sa il faca sa inteleaga urgenta si utilitatea unui asemenea demers. M-am inselat!
Ce asteapta presedintele comisiei pentru invatamant si sport? Sa moara oameni pe stadioane, in tribune sau pe teren? Nu m-ar mira ca asta sa fie logica PSD si eventual, sa arunce vina pe Guvernul Boc sau pe presedintele Basescu.
Rolul nostru, al parlamentarilor, este tocmai sa cream si sa adaptam cadrul legal la realitatea care ne inconjoara. Escaladarea violentei in sport este un fenomen real, care nu numai ca pune in pericol spectacolul sportiv ci risca sa provoace pierderi de vieti omenesti.  Asa ca, domnule Cristian Dumitrescu, va rog sa va faceti datoria!

Deputat Alin Trasculescu – Presedinte PDL Vrancea

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.