Trei unități de învățământ din Vrancea modernizate și consolidate prin programul național de investiții Școli sigure și sănătoase!

Este vorba despre Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești, corpul A al Școlii Gimnaziale ”Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica” Sihlea și Grădinița cu program normal Tulnici – C2, din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Baciu” Tulnici *

A fost aprobată lista primelor 31 de unități de învățământ care vor primi finanțare prin Programul național de investiții ”Școli sigure și sănătoase”, a anunțat Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. Astfel, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic 14 licee, 15 școli și 2 grădinițe din toată țara, încadrate în clasa de risc seismic I.

Trei dintre aceste unități de învățământ sunt din Vrancea:

🔹 Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești

🔹 Școala Gimnazială ”Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica” Sihlea – Corp A

🔹 Grădinița cu program normal Tulnici – C2, din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Baciu” Tulnici

Finanțarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află obiectivele răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spații pentru relocarea activităților sau alte modalități de desfășurare a procesului educațional, a menționat ministrul dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentații tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei și a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanțarea va fi acordată urgent. Contractele de finanțare se încheie pentru o perioadă de 3 ani.

Introducerea școlilor în acest Program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educației, cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri. Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste școli să-și transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.