Trotinete BOLT și la Focșani!

* Focșani, 12 iunie 2024 – Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, lansează serviciile de micromobilitate în Focșani. Această inițiativă urmează cu consecvență planul companiei de a diversifica portofoliului în toate orașele în care este prezentă, Bolt oferind deja servicii de transport la cerere în Focșani încă din 2022 * Deblocarea trotinetelor Bolt costă 1 leu, iar prețul curselor este de 0,80 lei pe minut. Utilizatorii pot descărca aplicația Bolt de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR *

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, a declarat: „Sustenabilitatea devine un principiu adoptat și implementat de tot mai multe orașe din țară, iar transportul alternativ, bazat pe vehicule electrice, are o contribuție importantă la îndeplinirea obiectivelor de mediu ale comunităților. Apreciind deschiderea și sprijinul autorităților din Focșani, oferim cetățenilor mijloace de transport individuale, rapide, eficiente și economice, potrivite pentru drumurile de scurtă durată și capabile să evite aglomerația din trafic. Datorită lor, orașul devine un mediu mai curat și prietenos pentru locuitorii lui.”

Bolt colaborează cu autoritățile locale și naționale pentru a stabili reguli de bună utilizare a trotinetelor electrice. La prima utilizare, aplicația afișează instrucțiunile de folosire a acestor mijloace de transport și modul în care ele trebuie parcate la finalul curselor. Vârsta minimă necesară pentru închirierea unei trotinete electrice este de 18 ani, iar utilizarea ei – din motive de siguranță – este permisă unui singur pasager per cursă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de instrucțiuni și măsuri de siguranță afișat în aplicație. Acestea sunt extrem de simple și practice, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;

să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);

să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;

dacă se află sub influența oricăror substanțe alcoolice sau toxice;

pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

1 Response pentru “Trotinete BOLT și la Focșani!”

  1. Braniste angela says:

    Pe steada avantului 7 se afla abandonata o trotineta, cu inscriptia Bolt

    Pe intrarea laterala a proprietatii sore spatiul de joaca

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.