Ultimul test pentru „tricolori“

* România întîlneşte, astăzi, de la ora 21.30, naţionala Greciei, într-un meci amical, la Altach, Austria * Ultimul joc al „tricolorilor“ din acest an va fi transmis în direct de TVR1

„Tricolorii“ vor juca în această seară, de la ora 21.30, ultimul amical din acest an, împotriva Greciei. Partida se va disputa la Altach, în Austria, şi va fi transmisă în direct de TVR1. Atacantul echipei Dinamo, Marius Niculae, a fost convocat pentru meciul amical al naţionalei României cu Grecia, el plecînd ieri dimineaţă spre Altach, Austria, unde „tricolorii“ dispută partida cu selecţionata elenă. Mutarea pare surprinzătoare în condiţiile în care, săptămîna trecută, selecţionerul spunea că Marius este un atacant lent. „Nu l-am luat pe Marius Niculae pentru că aşa am făcut strategia, aveam nevoie de jucători de viteză, el e mai lent, dar e un atacant la care ţin şi pe care îl voi avea în vedere în viitor“, spunea Piţurcă.

Atacantul Daniel Niculae şi fundaşul Marian Pleaşcă au părăsit, sîmbătă, cantonamentul echipei naţionale şi nu vor evolua în meciul amical cu Grecia. Daniel Niculae a fost învoit de selecţionerul Victor Piţurcă pentru a participa la botezul fetiţei sale, în timp ce Pleaşcă, accidentat la genunchiul stîng la debutul său ca „tricolor“, va fi supus unor investigaţii medicale în România, pentru a se putea stabili cu exactitate natura accidentării.

Selecţionerul Victor Piţurcă pare decis să facă mai multe modificări în primul „11“ faţă de meciul cu Belgia. Astfel, Piţurcă ar putea începe meciul de astăzi cu următorul „11“: Silviu Lung jr. – Luchin, Papp, Goian, Radu Ştefan – Cociş, Neagu, Tănase – Torje, Mazilu, Chipciu.

* Grecii sînt favoriţi *

Întîlnirea Grecia – România va fi a 32-a dintre cele două echipe. Pînă acum, „tricolorii“ s-au impus de 16 ori, elenii au cîştigat de şapte ori, iar alte opt dispute s-au încheiat la egalitate. Grecia este favorită clară în meciul din Austria, elevii lui Fernando Santos obţinînd calificarea la Euro 2012 fără să cunoscă înfrîngerea.

Fundaşul Stelios Malezas (PAOK Salonic) a declarat că naţionala Greciei, după ce a remizat vineri cu Rusia, scor 1-1, îşi doreşte să nu piardă nici meciul amical cu echipa României. „Meciul cu România este un nou test bun. Scopul nostru este să nu pierdem, dar vom intra pe teren cu gîndul la victorie. Antrenorul probabil va dori să vadă şi alţi jucători la lucru, toţi sîntem gata să intrăm“, a spus Malezas. Mijlocaşul Kostas Katsouranis (Panathinaikos Atena) a afirmat că reprezentativa Greciei trebuie să arate mai mult decît la partida cu Rusia. „Putem juca mai bine decît am făcut-o cu Rusia şi vom încerca să facem un meci şi mai bun cu România. Cînd jucăm organizat şi ne creăm situaţii, nu avem cum să pierdem“, a spus Katsouranis.

Selecţionerul reprezentativei Greciei, Fernando Santos, a declarat că meciul amical cu România este important pentru echipa sa în perspectiva Euro 2012 şi că îşi doreşte un rezultat pozitiv. „Meciul cu România are un rol important în planul nostru de pregătire pentru turneul final al Euro 2012. După ce am remizat cu Rusia (n.r. – scor 1-1), vom încerca să corectăm anumite lucruri în jocul nostru şi totodată voi da posibilitatea şi altor jucători, unii dintre ei tineri, să evolueze. La meciul cu Rusia de unele aspecte am fost mulţumit, de altele nu, şi tocmai pe acestea din urmă vom încerca să le remediem. Nu vreau să mai văd acele erori. Nu jucăm contra României ca să pierdem, de fiecare dată vrem să dăm totul şi să cîştigăm. Legat de şirul de 17 meciuri fără înfrîngere pot să spun că nu vînăm vreun record, dar reprezentăm Grecia şi vreau ca la final tabela să arate un rezultat pozitiv“, a spus tehnicianul portughez.

* Portugalia sau Bosnia? *

Tot astăzi sînt programate meciurile retur ale barajului de calificare la Euro 2012. Irlanda şi Croaţia sînt ca şi calificate la Euro 2012 după victoriile concludente obţinute în meciurile tur cu Estonia, respectiv Turcia. Cehia porneşte mare favorită la calificare după victoria cu 2-0 din meciul tur cu Muntenegru. Meciul serii este cel dintre Portugalia şi Bosnia. În partida tur, disputată în Bosnia, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

Programul meciurilor

Croaţia – Turcia, ora 21.00/ Digi Sport 1 (în tur 3-0)

Muntenegru – Cehia, ora 21.15 / Digi Sport 3 (în tur 0-2)

Irlanda – Estonia, ora 21.45, (în tur 4-0)

Portugalia – Bosnia, ora 23.00 / Digi Sport 1 (în tur 0-0)


Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.