Undă verde în CJ pentru campusul profesional și clădirea DGASPC din Crîng

* Ieri consilierii județeni au votat favorabil pentru proiectele ce au vizat campusul profesional pentru elevi și studenți și actualizarea proiectului de reabilitare a clădirii ”Căprioara” din Crâng * De asemenea s-a aprobat emiterea de licențe de transport persoane provizorii pentru 3 trasee * Este vorba despre traseele 017 Focșani Autogară – Odobești – Herăstrău – Brădetu, traseul 027A Focșani Autogară – Unirea – Cartier Sturza – Odobești și traseul 080 Adjud – Corbița – Tănăsoaia

Consiliul Județean Vrancea continuă și demersurile pentru realizarea unui „Campus profesional integrat, liceal și universitar” în Focșani. Un alt proiect important aprobat în cadrul ședinței de joi vizează aprobarea temei de proiectare pentru acest obiectiv de investiții, care urmează să fie depus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, de consorțiul pentru învățământ dual de la nivelul județului Vrancea, al cărui lider de proiect este Consiliul Județean Vrancea. Campusul școlar și universitar care va fi construit la Focșani va avea o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: corp principal (săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere și laboratoare), cămin studențesc, cantină și sală de sport, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice, stații de încărcare electrică auto), parcare proprie și acces persoane cu dizabilități. La consorțiul pentru învățământul dual au aderat Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea București, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Focșani, Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focșani, Liceul ”Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Paco Prod Serv, Micromet și Simiz Fashion.

* Licențe de transport provizorii pe 3 trasee *

De asemenea, pentru a se asigura continuitatea serviciului de transport public județean de persoane pe trei trasee, a fost aprobat un proiect privind emiterea și atribuirea licențelor de traseu provizorii, stabilirea tarifelor de călătorie provizorii și atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru 2 operatori de transport declarați câștigători în urma procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de intenție, pentru următoarele trasee: 2/3 din curse de pe traseul 017 Focșani Autogară – Odobești – Herăstrău – Brădetu, traseul 027A Focșani Autogară – Unirea – Cartier Sturza – Odobești și traseul 080 Adjud – Corbița – Tănăsoaia. Aceste licențe de traseu sunt valabile până la finalizarea procedurii de atribuire a traseelor din noul program județean de transport pentru perioada 2022-2028, care este în desfășurare, dar nu mai târziu de 30 iunie 2023.

* Actualizare de deviz pentru clădirea DGASPC Vrancea din Crîngul Petrești *

Ultimul proiect inițiat de Cătălin Toma și adoptat în unanimitate de consilierii județeni este cel privitor la „Actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC – VN – sat Petrești, comuna Vînători”, ca urmare a actualizării prețurilor din domeniul construcțiilor. Proiectul prevede lucrări de reparație și consolidare, izolare termică, înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor de CO2, înlocuirea instalațiilor de distribuție a agentului termic și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu.

”Sunt proiecte importante cu care avansăm, care vor contribui la dezvoltarea județului, fie că este vorba despre educație, transport sau reabilitarea unor imobile care vor fi modernizate și redate comunității, cum este și cazul clădirii din Crângul Petrești, care va fi un centru pentru copiii cu dizabilități. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru că au votat aceste proiecte. vrem să dezvoltăm acest județ și doar împreună putem reuși!”, a afirmat Cătălin TOMA, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.